ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 03.10.2018

ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 03.10.2018

ΕΚΠΟΜΠΗ – ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ  

ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ

Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 23:00

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1,  την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:00, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα θέματα στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν», που παρουσιάζει ο Λάμπης Τσιριγωτάκης από το Λονδίνο.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται τα εξής θέματα:

–  Η πρωτοβουλία των υψηλόβαθμων Ελλήνων γιατρών που εργάζονται στο Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας να οργανωθούν και να αποτελέσουν άτυπο σύμβουλο και να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους στο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η εκπομπή φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του Συλλόγου των Ελλήνων Γιατρών στη Μ. Βρετανία, Μιλτιάδη Κροκίδη.

– Οι χούλιγκαν και η βία στα γήπεδα ήταν ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα στη δεκαετία του ’80 στην Αγγλία και μία από τις μεγάλες προτεραιότητες της τότε πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ. Ο υπουργός Αθλητισμού εκείνη την περίοδο, Λόρδος Κόλιν Μόνιχαν, αργυρός ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980, σε συνέντευξή του στην εκπομπή περιγράφει πώς αντιμετώπισε αποτελεσματικά και με επιτυχία το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.

– Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο με έργα του σπουδαίου Γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν μαζί με ορισμένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, για να επισημανθεί η μεγάλη επίδραση που είχαν στα έργα του Ροντέν τα μοναδικά αυτά μνημεία της Κλασικής Ελλάδας. Στην εκπομπή μιλούν ο έφορος ελληνικών αρχαιοτήτων στο Βρετανικό Μουσείο, Ίαν Τζέκινς και η εκπρόσωπος της Βρετανικής Επιτροπής για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, Μάρλεν Ταφαρέλο Γκόντγουιν.

– Συνέντευξη με την Ελληνίδα αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Αθηνά Μαρκάκη, η οποία αναφέρεται στις σημαντικές έρευνές της στον τομέα της αγγείωσης στην Αναγεννητική Ιατρική, που είναι η βάση στη δημιουργία τεχνητών οργάνων. Στο πλαίσιο του ιδίου θέματος μιλά και ο αναπληρωτής καθηγητής Ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αδάμ Χατζηδάκης.

Κείμενα-παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος.

Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος.

Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη.