ΕΡΤ1 – Πρεμιέρες νέων ξένων σειρών 01 & 04.10.2018

ΕΡΤ1 – Πρεμιέρες νέων ξένων σειρών 01 & 04.10.2018

Πρεμιέρες νέων ξένων σειρών

στην ΕΡΤ1

Νέες βραβευμένες ξένες σειρές -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- εντάσσει στο νέο ανανεωμένο της πρόγραμμα η ΕΡΤ1 για τη φετινή τηλεοπτική περίοδο.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:00, κάνει πρεμιέρα ο πρώτος κύκλος της πολυβραβευμένης αστυνομικής σειράς μυστηρίου «True Detective», παραγωγής ΗΠΑ 2014, που θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 11 το βράδυ.

Η σειρά, που βραβεύτηκε με πέντε ΕΜΜΥ και ήταν υποψήφια για τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ξεχωρίζει για τους υπέροχους διαλόγους, την υψηλή ποιότητα παραγωγής, καθώς και για τις σπουδαίες ερμηνείες των σταρ του Χόλιγουντ που πρωταγωνιστούν.

To πρώτο επεισόδιο της σειράς είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση από το «Game of Thrones».

Οι κριτικές ήταν αποθεωτικές: «Εξαιρετικά καλό» (The Observer), «Συναρπαστικό, πλούσιο και εθιστικό… διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στην τηλεόραση» (Variety), «Υπέροχο, σε μαγνητίζει… σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό» (Τhe Hollywood Reporter ), «Ένα θρίλερ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο» (The Guardian), είναι μερικά μόνο αποσπάσματα από την θριαμβευτική υποδοχή της σειράς.

Υπόθεση: Ο Μάρτιν Χαρτ και ο «Ραστ» Κολ είναι δύο ντετέκτιβ που δούλευαν μαζί στο Τμήμα  Εγκληματολογικών Ερευνών της Λουιζιάνα στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Το 2012 και για λόγους που δεν αποκαλύπτονται αμέσως στον θεατή, τους ανακρίνουν ερευνητές για την πλέον διαβόητη υπόθεση που χειρίστηκαν το 1995: τη μακάβρια δολοφονία μίας πόρνης από έναν κατά συρροήν δολοφόνο με περίεργες θρησκευτικές εμμονές. Καθώς οι δύο ντετέκτιβ ανατρέχουν στην υπόθεση, έρχονται στο προσκήνιο οι προσωπικές τους ιστορίες και η συχνά τεταμένη σχέση τους. Ο Χαρτ, ένας εξωστρεφής οικογενειάρχης, του οποίου ο γάμος δοκιμάζεται από τη μεγάλη πίεση της δουλειάς και από απιστία, είναι φαινομενικά τουλάχιστον το ακριβώς αντίθετο του Κολ, που είναι μοναχικός και απαισιόδοξος.

Καθώς ξετυλίγεται η ιστορία και οι δύο ντετέκτιβ κυνηγούν με μανία τον δολοφόνο, ξεδιπλώνονται οι προσωπικότητές τους και η μεταξύ τους σχέση και πώς συνυπάρχουν ως ντετέκτιβ, ως φίλοι, ως άντρες.

Σκηνοθεσία: Κάρι Φουκουνάγκα.

Σενάριο: Νικ Πιτσολάτο.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον (βραβευμένος με EMMY και υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ),  Μάθιου Μακ Κόναχι (βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα), Μισέλ Μόναγκαν, Τόρι Κιτλς, Μάικλ Ποτς.

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, τους δύο ντετέκτιβ ενσαρκώνουν ο Κόλιν Φάρελ και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 23:00, κάνει πρεμιέρα η νέα δραματική σειρά μυστηρίου με στοιχεία μαύρης κωμωδίας «Big Little Lies», παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Η σειρά, που βραβεύτηκε με οκτώ EMMY (συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Μίνι Σειράς και Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Νικόλ Κίντμαν) και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Λίαν Μοριάρτι.

Με πρωταγωνιστές κορυφαίους σταρ του Χόλιγουντ, το «Big Little Lies» είναι μια ανατρεπτική, μαύρη κωμωδία που υφαίνει μια ιστορία φόνου και διαφθοράς, καθώς ξεσκεπάζει τον μύθο της κοινωνίας και τις αντιφάσεις που κρύβονται πίσω από την εξιδανικευμένη εικόνα για το γάμο, το σεξ, τη μητρότητα, τη φιλία.

Υπόθεση: Στην ήσυχη παραλιακή πόλη Μόντερεϊ, στην Καλιφόρνια, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Στοργικές μαμάδες, επιτυχημένοι σύζυγοι, αξιολάτρευτα παιδιά, όμορφα σπίτια: Τι ψέματα θα πουν για να κρατήσουν όρθιο τον τέλειο κόσμο τους; Την ιστορία διηγούνται τρεις μητέρες, η  Μάντελιν, η Σελέστ και η  Τζέιν και μας περιγράφουν μια κωμόπολη που βράζει από τις φήμες που κυκλοφορούν και διχάζεται από τα «έχω» και «δεν έχω». Βγαίνουν στη φόρα συγκρούσεις, μυστικά και προδοσίες που δοκιμάζουν τις σχέσεις μεταξύ συζύγων, γονιών και παιδιών, φίλων και γειτόνων.

Ένας μυστηριώδης φόνος φαίνεται πως πυροδοτήθηκε από τις αντιζηλίες και τα μυστικά των τριών μαμάδων. Η Μάντελιν που ζηλεύει τη νεότερη σύζυγο, την Μπόνι,  του πρώην άντρα της. Η καλύτερη φίλη της, η Σελέστ, πρώην δικηγόρος με έναν φαινομενικά τέλειο γάμο με νεότερό της και η Τζέιν, ανύπαντρη μητέρα με σκοτεινό παρελθόν, την οποία η Μάντελιν και η Σελέστ αναλαμβάνουν υπό την προστασία τους. Με τους κατοίκους της πόλης, σαν χορός σε αρχαία ελληνική τραγωδία  να συμμετέχουν στα κουτσομπολιά, τις αντιπαλότητες και τις αντιζηλίες να περιστρέφονται γύρω από τη Μάντελιν και τη Νέμεσή της, τη μαμά -στέλεχος καριέρας Ρενάτα, η ιστορία ξεδιπλώνεται και φέρνει στο φως τα μυστικά των γυναικών και πώς αυτά οδήγησαν στη μοιραία νύχτα.

Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρκ Βαλέ (υποψήφιος για Όσκαρ).

Σενάριο: Ντέιβιντ Κέλι (βραβευμένος επτά φορές με EMMY).

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν (Βραβείο Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα), Νικόλ Κίντμαν (Βραβείο Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα), Σέιλιν Γούντλεϊ ( Βραβείο Ανεξάρτητο Πνεύμα, Χρυσή Σφαίρα), Λόρα Ντερν (υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα), Ζόι Κράβιτζ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άνταμ Σκοτ, Τζέιμς Τάπερ, Τζέφρι Νόρντλινγκ και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Μη χάσετε τις καλύτερες νέες σειρές στην ΕΡΤ1. Και έπεται συνέχεια!!!