H «Ραδιοτηλεόραση» κυκλοφορεί με διπλό τεύχος την Παρασκευή 05.10.2018

H «Ραδιοτηλεόραση» κυκλοφορεί με διπλό τεύχος την Παρασκευή 05.10.2018

H «Ραδιοτηλεόραση» κυκλοφορεί με διπλό τεύχος

την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου!

Με διπλό τεύχος κυκλοφορεί η «Ραδιοτηλεόραση», την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου!

Με το 38ο τεύχος που έχει κεντρικό θέμα το Athens Game Festival 2018, το οποίο διοργανώνεται από 20 έως 21 Οκτωβρίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, και με το συλλεκτικό-επετειακό τεύχος για την Απελευθέρωση της Αθήνας.

Ειδικότερα:

Athens Game Festival 2018

Στο 38ο τεύχος, οι αναγνώστες ενημερώνονται για τη μεγάλη γιορτή του ελληνικού ψηφιακού παιχνιδιού, που φέτος έχει κεντρική φιγούρα που πηγάζει από την αρχαία ελληνική μυθολογία, τον μινώταυρο με το όνομα Astherion, και αποσκοπεί στην προβολή και προώθηση του ελληνικού video game, στη διασύνδεση της εγχώριας αγοράς ψηφιακού παιχνιδιού με την παγκόσμια και στην ανάδειξή του ως εκπαιδευτικού εργαλείου, πεδίου έρευνας, καινοτομίας και κοιτίδας πολιτισμού.

Πρεμιέρα κάνει στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στις 12:30, η σειρά ντοκιμαντέρ «Από πέτρα και χρόνο», που ξεναγεί τους τηλεθεατές σε σπουδαίες ιστορικές και πολιτιστικές κοινότητες του παρελθόντος.

Τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας απονέμει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, ο οποίος λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα μιλάει στη «Ραδιοτηλεόραση» για τη μεγάλη τιμή και τη χαρά που αισθάνεται με αφορμή την αναγόρευσή του.

Επίσης, στη «Ραδιοτηλεόραση» θα βρείτε όλο το πρόγραμμα των καναλιών της ΕΡΤ και τις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας.

Επετειακό τεύχος – Η Απελευθέρωση της Αθήνας

Στο επετειακό τεύχος, μέσα από σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό του Αρχείου της ΕΡΤ, «ζωντανεύουν» το χρονικό της Απελευθέρωσης της Αθήνας, η συγκλονιστική αναγγελία της απελευθέρωσης από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθηνών, οι πανηγυρισμοί του λαού, αλλά και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν το θέατρο και ο κινηματογράφος στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα της εποχής. Το συγκεκριμένο τεύχος είναι συλλεκτικό, εκδόθηκε πρώτη φορά, σε ελάχιστα αντίτυπα, τον Οκτώβριο του 2017, και δεν κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό.

Τη «Ραδιοτηλεόραση» θα τη βρείτε:

Δωρεάν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Στο μετρό: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Εθνική Άμυνα, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Συγγρού-Φιξ, Δάφνη, Άγιος Δημήτριος, Ελληνικό, Ανθούπολη, Άγιος Αντώνιος, Αιγάλεω.
  • Στον ηλεκτρικό: Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Περισσός, Πειραιάς, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Μοναστηράκι, Θησείο.
  • Στο κεντρικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Συντάγματος, και στη Θεσσαλονίκη: στο κεντρικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Τσιμισκή-Βασιλέως Ηρακλείου 28, στο κατάστημα ΕΛΤΑ Σιδηροδρομικός Σταθμός-Μοναστηρίου 28, στο κατάστημα ΕΛΤΑ Σταυρούπολη-Λαγκαδά, ΚΕΠ Αγγελάκη 4 (δίπλα στην ΕΡΤ).
  • Σε επιλεγμένα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Επίσης, η «Ραδιοτηλεόραση» αναρτάται, κάθε Παρασκευή, σε ψηφιακή μορφή στον ιστότοπο της ΕΡΤ (ert.gr) και μπορείτε να τη διαβάσετε όπως ακριβώς είναι τυπωμένη στο χαρτί.