ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Μ. Χιώτη και τον...

ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Μ. Χιώτη και τον Γ. Σταματίου (Σπόρο) 01.11.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, στις 21:00
(Νέος Κύκλος) – Εκπομπή 2η: «Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη
και τον Γιάννη Σταματίου (Σπόρο)»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη και τον Γιάννη Σταματίου τον επονομαζόμενο «Σπόρο».

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής συγκέντρωσε αυθεντικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για τη ζωή και την καλλιτεχνική δραστηριότητα των δύο μεγάλων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού, συνθέτοντας τις βιογραφίες τους. Το ενδιαφέρον βιβλίο του με τίτλο «Λαϊκά Πορτρέτα ΙΙ», έγινε η αφορμή και η αιτία να θυμηθούμε, αλλά και να ακούσουμε για πρώτη φορά, ωραίες ιστορίες από τον «λαμπερό» καλλιτεχνικό βίο του Χιώτη και του Σπόρου και να ακούσουμε αξέχαστα τραγούδια, τα οποία επηρέασαν την πορεία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Καλεσμένοι στην εκπομπή, ο νομικός, διδάκτωρ της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης και ο κινηματογραφιστής-δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης.

Την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στην «Αυλή των Χρωμάτων» το μπουζούκι έχει την τιμητική του και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την παρέα μας οι καταξιωμένοι σολίστ του μπουζουκιού, Βαγγέλης Τρίγκας, Θανάσης Βασιλάς και Λάκης Ορφανίδης, οι οποίοι γράφουν τη δική τους μουσική ιστορία στο σήμερα.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Μαίρη Μαράντη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου και η Μαργαρίτα Καραμολέγκου.

Παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Σίδερης (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα), Joni Moas (κρουστά), Θοδωρής Μπρουτζάκης (πιάνο), Αντώνης Τσίγκας (κόντρα μπάσο).

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.