ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι» 22.11.2018

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι» 22.11.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στις 21:00
 «Αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι! Θα ταξιδέψουμε με τις αισθήσεις μας, σε μία άλλη εποχή, πιο ευαίσθητη και πιο ρομαντική, με αξέχαστα τραγούδια που έγραψαν χρυσή ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο!

Ο πιανίστας και ερευνητής Δαυίδ Ναχμίας, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει επικεντρώσει το μουσικό ενδιαφέρον του στη μελέτη και την ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής. Με αδιάκοπη έρευνα αναβιώνει μέσα από τις συναυλίες και τις εκπομπές του, τους μουσικούς θησαυρούς εκείνης της ταραγμένης περιόδου, η οποία έδωσε μουσικά διαμάντια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Κοντά μας και ο αγαπημένος πρωταγωνιστής Αλμπέρτο Εσκενάζυ, ο οποίος απαγγέλλει ποιήματα της εποχής και ο ηθοποιός Ανδρέας Μοντέζ, ο οποίος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια για να ερευνήσει και να τεκμηριώσει τη ζωή και τη δράση της Σοφίας Βέμπο.

Τραγουδούν για εμάς ο Θάνος Πολύδωρας, η Εβελίνα Νικόλιζα, η Καίτη Πάντζαρη και η Μαρία Κανελλοπούλου. Οι καλοδουλεμένες και από καρδιάς ερμηνείες τους, μας μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της εποχής και σκορπούν συγκίνηση και χαρά.

Επιτυχίες του Αττίκ, του Κώστα Γιαννίδη, του Μιχάλη Σουγιούλ, της Σοφίας Βέμπο, του Νίκου Γούναρη και άλλων, μας δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα, ενώ παρασκηνιακές ιστορίες των μεγάλων καλλιτεχνών της εποχής διανθίζουν τη συζήτηση και εξάπτουν το ενδιαφέρον στη φιλόξενη αυλή μας.