Οι καλύτερες ξένες σειρές παίζουν στην ΕΡΤ

Οι καλύτερες ξένες σειρές παίζουν στην ΕΡΤ

Νέες βραβευμένες ξένες σειρές, σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση, αλλά και νέοι κύκλοι των ήδη αγαπημένων μας σειρών έρχονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ2.

«Το ημερολόγιο μιας διαφορετικής εφηβείας»

(My Mad Fat Diary)

Πρεμιέρα: Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, ώρα 23:45

Τη νέα δραματική με κωμικά στοιχεία σειρά «Το ημερολόγιο μιας διαφορετικής εφηβείας» (My Mad Fat Diary), παραγωγής Αγγλίας 2013, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:45, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης.

Ειλικρινής, αστεία και ταυτόχρονα σπαρακτική η νέα συγκλονιστική σειρά της ΕΡΤ2, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, θα μεταδίδεται από Τρίτη έως και Πέμπτη, στις 23:45.

Σκηνοθεσία: Τιμ Κίρκμπι, Μπέντζαμιν Κάρον.

Πρωταγωνιστούν: Σάρον Ρούνι, Τζόντι Κόμερ, Νταν Κόεν, Ίαν Χαρτ, Κλερ Ράσμπρουκ, Νίκο Μιραλέγκρο, Τζόρνταν Μέρφι, Σιάρα Μπάξεντεϊλ, Ντάρεν Έβανς, Σόφι Ράιτ, Κιθ Άλεν, Σάζαντ Λατίφ.

«Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 1996.. Είμαι έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι επιτέλους έξω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά πιστεύουν πως είμαι καλύτερα…».

Έτσι αρχίζει το πραγματικό ημερολόγιο που έγραφε η Ρέι  Ερλ, στο οποίο βασίζεται η σειρά, που αποθέωσαν κοινό και κριτικοί.

Μια ζεστή, αστεία και ρεαλιστική ματιά στη ζωή των εφήβων μέσα από τα μάτια ενός 16άχρονου υπέρβαρου κοριτσιού στα μέσα της δεκαετίας του ’90 από το Λινκολνσάιρ. Μια υπέροχη ιστορία ενηλικίωσης για ένα χοντρό, αστείο κορίτσι που παρά την ακατάλληλη μάνα και τα δικά της ψυχολογικά προβλήματα, έχει μια τεράστια δίψα για τη ζωή και τον έρωτα.

Είναι υπέρβαρη, απένταρη, με σοβαρά θέματα, αλλά είναι και έξυπνη, χαριτωμένη, ειλικρινής και αυθόρμητη. Λατρεύει το φαγητό, τη μουσική και τα αγόρια σε μια εποχή που η Βρετανία ήταν σε μεγάλες δόξες και ένα  μικρό κομματάκι αυτής της λάμψης έφτανε και στο Λινκολνσάιρ.

 Peaky Blinders(4ος Κύκλος)

Πρεμιέρα: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00

Κάθε Πέμπτη στις 22:00

Ο τέταρτος κύκλος της δραματικής γκανγκστερικής σειράς εποχής «Peaky Blinders» παραγωγής Αγγλίας 2017, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1.

Η σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορική συμμορία των «Peaky Blinders» του Μπέρμιγχαμ. Δημιουργός της σειράς είναι ο Στίβεν Νάιτ.

O Τόμι Σέλμπι  θα δώσει την τελική μάχη του;

Στον τέταρτο κύκλο, στο έπος του Στίβεν Νάιτ στο Μπέρμιγχαμ, η ένταση κορυφώνεται.
Δεκέμβριος 1925. Ο Τόμι  Σέλμπι (Κίλιαν Μέρφι) έχει αποκτήσει πρωτοφανή νομιμότητα. Ο πρώην γκάγκστερ είναι μόνος, αποξενωμένος από την οικογένειά του και με επίκεντρο μόνο την επιχείρησή του. Όταν λαμβάνει μια μυστηριώδη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Τόμι αντιλαμβάνεται ότι η οικογένεια Σέλμπι κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Καθώς ο εχθρός πλησιάζει, ο Tόμι φεύγει από την εξοχική του κατοικία και επιστρέφει στο μόνο ασφαλές μέρος που ξέρει: στη μικρή παραγκούπολη του Μπέρμιγχαμ, όπου μεγάλωσε. Αντιμέτωπη  με τη μεγαλύτερη απειλή από ποτέ, η οικογένεια Σέλμπι πρέπει να βρει έναν τρόπο να βάλει τις διαφορές κατά μέρος, να συνεργαστεί, να πάρει τα όπλα και να αγωνιστεί για την επιβίωσή της.

Με ένα εξαιρετικό καστ  που αποτελείται από τον Κίλιαν Μέρφι, την Έλεν ΜακΚρόρι, τον Πολ Άντερσον, τον Άινταν Γκίλεν, τον Άντριεν Μπρόντι και τον Tομ Χάρντι, οι «Peaky Blinders»  επιστρέφουν  με εκδικητική διάθεση!

Vis A Vis

Πρεμιέρα: Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00

Imagina-Locked_up_S1_E3-Full-image-es-ES

Η νέα δραματική σειρά υψηλών προδιαγραφών που σημειώνει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, «Vis A Vis», παραγωγής Ισπανίας 2015 κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 στις 22:00 στην ΕΡΤ1. Η σειρά θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Παίζουν: Μάγκι Θιβάντος, Νάτζουα Νίμρι, Μπέρτα Βάθκεθ, Άλμπα Φλόρες, Κάρλος Ιπόλιτο, Ρομπέρτο Ενρίκεθ

Σκηνοθεσία: Χεσούς Κολμενάρ, Χεσούς Ροντρίγκο, Σάντρα Γκαγιέγο, Νταβίντ Μολίνα Ενθίνας

Σενάριο: Ιβάν Εσκομπάρ, Έστερ Μαρτίνεθ Λομπάτο, Άλεξ Πίνα

Δημιουργοί: Άλεξ Πίνα, Ιβάν Εσκομπάρ, Ντανιέλ Εθίχα

Η Μακαρένα Φερέιρο είναι μια αφελής κοπέλα που ερωτεύεται το αφεντικό της και εξαιτίας του διαπράττει διάφορα αδικήματα. Καταδικάζεται  για φορολογικές απάτες και εφόσον αδυνατεί να πληρώσει το αστρονομικό ποσό της εγγύησης την κλείνουν στη φυλακή. Εκεί, εκτός από το συναισθηματικό  σοκ της φυλάκισής της, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις περίπλοκες και δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στις κρατούμενες, ειδικά την πιο επικίνδυνη: τη Ζουλέμα.

Η Μακαρένα γρήγορα καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος να επιβιώσει στη φυλακή τα επτά χρόνια της ποινής της είναι να προσαρμοστεί, να αλλάξει, να γίνει ένας άλλος άνθρωπος. Στο μεταξύ, η οικογένειά της στον αγώνα τους να βρουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που είναι κάπου κρυμμένο για να πληρώσουν την εγγύηση, μπλέκουν με το φίλο της Ζουλέμα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις.