ΕΡΤ2 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Το Πέρασμα» 23.11.2018

ΕΡΤ2 – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ «Το Πέρασμα» 23.11.2018

 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ – ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

«Το Πέρασμα»

(Sadilishteto / The Judgment)

 Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στις 23:45

The Judgment (1)

Δράμα, συμπαραγωγής Βουλγαρίας-Γερμανίας- Σκοπίων-Κροατίας 2014.

Σκηνοθεσία: Στέφαν Κομαντάρεφ.

Σενάριο: Στέφαν Κομαντάρεφ, Μάριν Νταμιάνοφ, Έμιλ Σπαχίσκι.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κράσιμιρ Αντόνοφ.

Μουσική: Στέφαν Βαλντόμπρεφ.

Μοντάζ: Νίνα Αλταπαρμάκοβα.

Παίζουν: Άσεν Μπλατέτσκι, Μίκι Μανόλοβιτς, Οβάνες Τοροσιάν, Ίνα Νικόλοβα, Παρασκεβά Τζουκέλοβα, Βασίλ Βασίλεφ-Τζουέκα, Μέτο Γιοβανόφσκι, Χρίστο Μουταφτσίεφ.

Διάρκεια: 107΄

The Judgment (3)

Υπόθεση: Η ιστορία λαμβάνει χώρα στις μέρες μας, σ’ ένα μικρό και φτωχικό χωριό στη Βουλγαρία, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία και την Ελλάδα. Ο 45χρονος Μίτιο ζει μαζί με το γιο του Βάσκο, 18 ετών. Οι σχέσεις τους είναι τεταμένες μετά τον πρόσφατο θάνατο της Φράνκα, συζύγου του Μίτιο και μητέρας του Βάσκο.

The Judgment (8)

Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει: το γαλακτοκομείο, όπου εργαζόταν ο Μίτιο 15 χρόνια τώρα, χρεοκόπησε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις δόσεις του δανείου που είχε πάρει μερικά χρόνια πριν για τη θεραπεία της Φράνκα. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι δύο άνδρες να καταλήξουν άστεγοι – το σπίτι έχει μπει υποθήκη για το δάνειο.

The Judgment (4)

Έχοντας βρεθεί σε αδιέξοδο, ο Μίτιο δέχεται -παρόλο που δεν συμφωνεί ιδεολογικά- να μεταφέρει λαθρομετανάστες μέσω ενός περάσματος στα βουλγαροτουρκικά σύνορα, υπό τις εντολές ενός πρώην διοικητή του στο στρατό την περίοδο του 1988. Το πέρασμα όμως, κρύβει αναμνήσεις για τον Μίτιο, καθώς εκεί, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας είχε σκοτώσει ένα νεαρό ζευγάρι από την Ανατολική Γερμανία που προσπαθούσε να αποδράσει στη Δύση. Ζώντας μ’ αυτή την ανάμνηση εδώ και 25 χρόνια, ο Μίτιο προσπαθεί να βρει συγχώρεση για εκείνο το τραγικό περιστατικό, αλλά και να ξανακερδίσει το γιο του.

The Judgment (5)

Συναρπαστικό κοινωνικό δράμα, με εκπληκτικές ερμηνείες, που προτάθηκε από τη Βουλγαρία για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2014.

The Judgment (7) The Judgment (6) The Judgment (2) The Judgment (9)