Ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Η φωνή των ποιητών
στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

«Διονύσης Καρατζάς»

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ που απευθύνεται στους Έλληνες όπου γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, εντάσσει στο πρόγραμμά της αφιερωματικά δίλεπτα ποίησης.

Κάθε εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ έναν σύγχρονο ή κλασικό  Έλληνα ποιητή, ενώ δεν θα απουσιάσουν οι ποιητές της Διασποράς. Οι ίδιοι οι ποιητές, καθώς και αγαπημένοι ηθοποιοί θα επιμελούνται τις ραδιοφωνικές ερμηνείες. Παράλληλα τα ποιήματα θα «ντύνονται» με πρωτότυπη μουσική, που θα συνθέτουν και θα παίζουν στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας οι μουσικοί της Ορχήστρας της ΕΡΤ, καθώς και με μουσικά κομμάτια αγαπημένων δημιουργών.

Επτά ποιήματα κάθε εβδομάδα, ένα ελληνικό ποίημα κάθε ημέρα, θα ταξιδεύει μέσα από τις συχνότητες της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στα πέρατα της γης, όπου υπάρχουν ελληνικές φωνές.

Η εβδομάδα από 25 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018 είναι αφιερωμένη στον ποιητή Διονύση Καρατζά. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση και μουσική επιμέλεια είναι της Μαρίας Ρεμπούτσικα, ενώ τα ποιήματα διαβάζει στο στούντιο της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ο ίδιος ο ποιητής, ο Διονύσης Καρατζάς.

Από το 1987 μέχρι σήμερα, ο Διονύσης Καρατζάς έχει δημοσιεύσει πολλές ποιητικές συλλογές. Έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς ποιητικές συναντήσεις στη Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο και Ελλάδα. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αλβανικά, ολλανδικά και ιταλικά και έχουν μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Γιώργο Ανδρέου κ.α.

«Ο ποιητής της εβδομάδας» θα μεταδίδεται ώρα Ελλάδας: 12.00, 16.00, 01.00 και 04.00.

Η Φωνή της Ελλάδας, Φωνή όλων των Ελλήνων

Συχνότητες  της  Φωνής  της Ελλάδας:

Βραχέα:

9420 ΚΗΖ για Ευρώπη  & Β. Αμερική

11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική

9935 KHZ για Ευρώπη Κεντρική Αμερική

Ψηφιακά μέσα από την τηλεοπτική πλατφόρμα της ΕΡΤ, στην ένδειξη: Voice of Greece

Διαδικτυακά μέσα από το webradio της ιστοσελίδας της ΕΡΤ http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert