«ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» στην ΕΡΤ1 01 & 02.12.2018

«ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» στην ΕΡΤ1 01 & 02.12.2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
 «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ»
Με τον Τάκη Σαράντη

Ημερ. μετάδοσης: Σάββατο 1η & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 στην ΕΡΤ1, ο Τάκης Σαράντης «πάει» αλλιώς την ενημέρωση, την πολιτική, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, τα ρεπορτάζ, προσεγγίζοντας την επικαιρότητα και τις ειδήσεις με μια διαφορετική ματιά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, ο Τάκης Σαράντης φιλοξενεί στο στούντιο τον συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος μιλάει για το καινούργιο του βιβλίο «Νύχτα με πέντε φεγγάρια». Στη συνέχεια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, o λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μας ενημερώνει για τις καινούργιες θεραπείες που έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας, αλλά και για τον κυρίως σκοπό, που δεν είναι άλλος από την εκρίζωση του ιού τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, καλεσμένος στο στούντιο, είναι ο σκηνοθέτης Αντώνης Κιούκας, ο δημιουργός του βίντεο «Greece: 365 – Day Destination» του ΕΟΤ, το οποίο ανακηρύχθηκε ως η «Καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018» στις προτιμήσεις του κοινού σε 136 χώρες, με σχεδόν διπλάσιες ψήφους από το δεύτερο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, ο Τάκης Σαράντης συνομιλεί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη συνέχεια, ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη μιλούν για την παράσταση «Τραγουδάμε τους ποιητές μας», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Πρόκειται για ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης.

Παρουσίαση: Τάκης Σαράντης

Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης

Αρχισυνταξία: Αθηνά Σαλούστρου

Δημοσιογραφική ομάδα: Νάσια Μπουλούκου, Έλενα Καρανάτση

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη