ΕΡΤ1 – «Η Κλίκα» Πρεμιέρα νέας σειράς 13.01.2018

ΕΡΤ1 – «Η Κλίκα» Πρεμιέρα νέας σειράς 13.01.2018

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Η Κλίκα» (Clique)

Την εξαιρετική δραματική σειρά μυστηρίου «Η Κλίκα», παραγωγής Αγγλίας (ΒΒC) 2017, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 22:30, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1.

Clique (1)

Στη σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, πρωταγωνιστούν οι Σινόβ Κάρλσεν, Λουίζ Μπρίλι, Άισλινγκ Φραντσιόσι, Μαρκ Στρέπαν, Ρέιτσελ Χαρντ Γουντ, Κρις Φούλτον, Σοφία Μπράουν, Έλα-Ρέι Σμιθ, Έμα Άπλετον, Έμουν Έλιοτ.

Γενική υπόθεση: Δύο φίλες που είναι κολλητές από παιδιά, η Τζόρτζια και η Χόλι, ετοιμάζονται να ζήσουν τα ωραιότερα χρόνια της ζωής τους ως πρωτοετείς στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Η Τζόρτζια πολύ γρήγορα μπαίνει στην ελίτ κλίκα των δημοφιλέστερων κοριτσιών, που έχουν για αρχηγό την καθηγήτριά τους Τζουντ Μακ Ντέρμιτ. Μια κλίκα πολύ ελκυστική, καθώς η Τζουντ είναι μια δυναμική, γοητευτική φεμινίστρια και τα κορίτσια οι πιο έξυπνες φοιτήτριες.

Clique (3)

Η ευκολία με την οποία μπαίνει στην παρέα τους η Τζόρτζια αφήνει τη Χόλι μόνη και παραπονεμένη. Η ζήλια της όμως γρήγορα μετατρέπεται σε πανικό, όταν βλέπει ότι η Τζόρτζια αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα και για να καταλάβει τι συμβαίνει στην καλύτερή της φίλη, την ακολουθεί στον κλειστό αυτό κύκλο.

Clique (13)

Ανακαλύπτει έναν μαγικό κόσμο με φαντασμαγορικά πάρτι, όπου συχνάζει η ελίτ των επιχειρηματιών του Εδιμβούργου.  Είναι όμως ένας κόσμος γεμάτος άθλιους συμβιβασμούς και καθώς η Χόλι βγάζει στο φως τον διεφθαρμένο πυρήνα του, ο κίνδυνος πλησιάζει από παντού, για την ίδια και την Τζόρτζια. Μπορεί η Χόλι να ξαναβρεί την αδελφική της φίλη; Και με τι κόστος για την ίδια;

Clique (12)

Βραβεία:

MIP Drama Screenings – Buyers Coup de Coeur

TV Choice Awards 2017– Η Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Δραματική Σειρά

Clique (4)

Οι κριτικές το αποθέωσαν:

«Καλώς ήρθατε στο νέο τηλεοπτικό σας πάθος για το 2017».

Η «Κλίκα» είναι το σύγχρονο νουάρ».

«Επιτέλους, το βλέπουμε στην οθόνη: ο σκοτεινός υπόκοσμος του Εδιμβούργου των ναρκωτικών, του σεξ, της προδοσίας, της βίας, της αυτοκαταστροφής».

Clique (2)

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 22:30

Πρεμιέρα – Επεισόδιο 1ο. H Xόλι και η Τζόρτζια είναι αδελφικές φίλες από 11 χρόνων και στο πρώτο έτος στο πανεπιστήμιο κυκλοφορούν παντού μαζί, μέχρι που γνωρίζουν την «κλίκα» και όλα αλλάζουν. Η Χόλι διακρίνει το σκοτάδι πίσω από τα λαμπερά χαμόγελα των κοριτσιών, η Τζόρτζια όμως μαγεύεται από τον λαμπερό, ηδονιστικό τρόπο ζωής και η Χόλι για να την προστατέψει, την ακολουθεί.

Clique (5)

Επεισόδιο 2ο. Έπειτα από διάφορα σοκαριστικά συμβάντα, η Χόλι είναι πολύ καχύποπτη για τα όσα διαδραματίζονται στην καρδιά της κλίκας. Η Τζόρτζια όμως είναι πιο απόμακρη από ποτέ και όλοι προσποιούνται πως για όσα συνέβησαν υπάρχουν πολύ λογικές εξηγήσεις. Όταν η Χόλι μένει μόνη την Ελίζαμπεθ για παρέα, αποφασίζει να δράσει δυναμικά.

Clique (8)

Clique (10)