Συνέντευξη του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 ...

Συνέντευξη του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 02.04.2018

Συνέντευξη του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί

στην εκπομπή «Απευθείας»

Το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σαφής η θέση της Γαλλίας και ο Εμμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε στον Ταγίπ Ερντογάν ότι ο διάλογος και η συνεργασία έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο.

Η Ελλάδα βγαίνει από το γ’ πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο, χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων. Είναι πολύ θετικό, έχουμε ήδη αποτελέσματα, όχι μόνο για το δημοσιονομικό πλεόνασμα, «έχουμε ξανά ανάπτυξη» είπε και σημείωσε ότι «η ανεργία μειώνεται», όλα αυτά είναι θετικά για το μέλλον. Η λέξη-κλειδί μετά θα είναι «εμπιστοσύνη», πρώτα να πιστέψουν οι Έλληνες στις ικανότητές τους. Πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων αλλά θα έχει μια διαφορά -οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν αποφασιστεί από την Ελλάδα. Και τελικά, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό μέχρι το τέλος του γ’ προγράμματος να βρούμε τη λύση για το ελληνικό χρέος. Η Γαλλία εργάζεται με αποφασιστικότητα προς αυτό το θέμα. Είναι δέσμευση των εταίρων και της Ελλάδας να βρούμε λύση.

Υπάρχει δέσμευση από την αρχή της κρίσης. Εκατό μεγάλες γαλλικές εταιρείες βρίσκονται στην Ελλάδα και απασχολούν 13.000 υπαλλήλους. Βρισκόμαστε στην τρίτη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Όταν δύο μεγάλες χώρες εργάζονται μαζί, μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα.