ΕΡΤ1 – ROADS «Οδική ασφάλεια» (Α΄ Μέρος) 23.11.2020

ΕΡΤ1 – ROADS «Οδική ασφάλεια» (Α΄ Μέρος) 23.11.2020

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
«ROADS»
Με τον Πάνο Χαρίτο
Οδική ασφάλεια: «Μια ζωή, μια στιγμή» – Α΄ Μέρος
Ημερομηνία μετάδοσης: 23 Νοεμβρίου 2020στις 23:00

 

Αυτή τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, στις 23:00, στην ΕΡΤ1, ο Πάνος Χαρίτος και η εκπομπή «Roads» ανοίγουν τον φάκελο «Οδική ασφάλεια» στην Ελλάδα τού 2020.

Η χώρα μας κατέχει μία από τις υψηλότερες αρνητικές επιδόσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της οδικής ασφαλείας, ενώ μόνο η Κρήτη έχει τους περισσότερους νεκρούς σε τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα στατιστικά προκαλούν τρόμο. Ωστόσο, η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει όσους αφαιρούν ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο με ένα νομικό πλαίσιο «χάδι».

Επιχειρώντας να αποτυπώσει τα δεδομένα της οδικής ασφάλειας, ο Πάνος Χαρίτος ταξίδεψε στην Κρήτη και συνομίλησε με στελέχη της Περιφέρειας, δημάρχους αλλά και απλούς πολίτες για την αρνητική πρωτιά της μεγαλονήσου.

Επίσης, συνομίλησε με γονείς που ο χρόνος γι’ αυτούς σταμάτησε και το χαμόγελο σβήστηκε διά παντός, όταν η ζωή του παιδιού τους χάθηκε σε μια στιγμή παράνοιας, υπερβολής ή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, κι από τότε τα χρόνια κυλούν βασανιστικά εν αναμονή μιας δίκης για την απόδοση δικαιοσύνης, η οποία, όμως, δεν θα αναπληρώσει στο ελάχιστο την απώλεια του ανθρώπου τους.

Σενάριο-παρουσίαση: Πάνος Χαρίτος

Σκηνοθεσία: Περικλής Αγγελόπουλος

Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Κατσούλης

Αρχισυνταξία: Αφροδίτη Ζούζια-Τζένη Τσιροπούλου

Παραγωγή: Image Technology