ΕΡΤ3 – «Ο Aξέχαστος Mήνας/Grand Seduction» – Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις...

ΕΡΤ3 – «Ο Aξέχαστος Mήνας/Grand Seduction» – Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 22:00

«Ο Aξέχαστος Mήνας/Grand Seduction»
Σάββατο  13 Νοεμβρίου στις 22:00

    Το Grand Seduction, μια σπαρταριστή καναδική κωμωδία του 2013, υποψήφια σε τέσσερις κατηγορίες στα Canadian Screen Awards 2014, θα προβάλει η ΕΡΤ3 αυτό το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, στις 22:00.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του γνωστού καναδού σκηνοθέτη Don McKellar και σε σενάριο Ken Scott και Michael Dowse, που βασίζεται στην γαλλοκαναδική ταινία La Grande Séduction (2003), πραγματεύεται το ζοφερό ζήτημα της οικονομικής κρίσης, μέσα από μια απολαυστική σάτιρα, γεμάτη ανθρωπιά και ευαισθησία, με πολλαπλά μηνύματα.

Ο «Αξέχαστος Μήνας» διαδραματίζεται στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Tickle Head, που βρίσκεται σε οικονομικό μαρασμό, εξαιτίας της κατάρρευσης της τοπικής ιχθυοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα οι ουρές για το επίδομα ανεργίας να μεγαλώνουν διαρκώς. Μόνη ελπίδα, η δημιουργία ενός πετροχημικού εργοστασίου που έχει εξαγγελθεί, για την εγκατάσταση του οποίου, όμως, απαιτείται η μόνιμη παρουσία γιατρού.

Όταν η τύχη τούς χτυπήσει την πόρτα και ο νεαρός Δρ. Λιούις εμφανιστεί στο ήσυχο λιμανάκι για να εκτίσει την ποινή ενός μήνα κοινωνικής εργασίας, οι 120 κάτοικοι θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν στον τόπο τους. Θα τα καταφέρουν;
Πρωταγωνιστούν οι Taylor Kitsch, Brendan Gleeson, Liane Balaban και Gordon Pinsent (βραβείο δεύτερου ανδρικού ρόλου).

  • H ταινία  θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX 14 μέρες μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3