Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στην ΕΡΤ ένα από τα ιστορικότερα...

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στην ΕΡΤ ένα από τα ιστορικότερα στούντιο της Δημόσιας Τηλεόρασης

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστρέφει στην ΕΡΤ
ένα από τα ιστορικότερα στούντιο της Δημόσιας Τηλεόρασης

2002. Ρίκα Βαγιάνη και Πόπη Τσαπανίδου στο στούντιο Α της οδού Κατεχάκη, που επιστρέφει έπειτα από 8 χρόνια στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει ότι έπειτα από 8 χρόνια θα ξαναλειτουργήσει ένα από σημαντικότερα στούντιο-πλατό, που είχε στην κατοχή της μέχρι το 2013 και είχε παραχωρηθεί, τότε, από την Πολιτεία, μαζί με δύο κτίρια που βρίσκονται στο οικόπεδο της οδού Κατεχάκη, από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για το ιστορικό στούντιο Α, στο οποίο έχουν μαγνητοσκοπηθεί και μεταδοθεί αναρίθμητες εκπομπές που έχουν γράψει τη δική τους σελίδα στην ιστορία της τηλεόρασης, όπως εκπομπές του Φρέντυ Γερμανού, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιώργου Κατσαρού, θεατρικές παραστάσεις, η «Αυλαία», και πιο πρόσφατα το «Συν και Πλην», το  «10 με 2» με τη Ρίκα Βαγιάνη και την Πόπη Τσαπανίδου, και εκατοντάδες άλλες εκπομπές από το 1970 που πρωτολειτούργησε.

Η παραχώρηση του κτιρίου της ΕΡΤ, που στεγάζει και το ιστορικό στούντιο, έγινε το 2013 στο πλαίσιο της κάλυψης των αυξημένων κτιριακών αναγκών που αντιμετώπιζε το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, λόγω της ανάγκης στέγασης των υπηρεσιών ασύλου. Οι υπηρεσίες αυτές, ωστόσο, έχουν πλέον μετακινηθεί στο εμβληματικό κτίριο του εργοστασίου Κεράνης στον Πειραιά και έτσι την προηγούμενη Παρασκευή ήταν αρκετό ένα τηλεφώνημα από τη διοίκηση της ΕΡΤ στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το ενδεχόμενο το στούντιο να ξαναχρησιμοποιηθεί από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Χωρίς καμία χρονοτριβή, σήμερα το πρωί, Τρίτη 29 Ιουνίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε από κοινού το κτίριο με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα και Γιώργο Γαμπρίτσο, και η απόφαση ελήφθη επί τόπου. Μαζί με τις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για τη χρήση του υπολοίπου κτιρίου από την Αστυνομία, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή, εντός των προσεχών ημερών, το ιστορικό στούντιο που βρίσκεται στο ισόγειο να καθαριστεί και να παραδοθεί ξανά στην ΕΡΤ, προκειμένου οι τεχνικοί της να αναλάβουν άμεσα να το ανακαινίσουν, ώστε να χρησιμοποιηθεί εκ νέου από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους συνεργάτες του για την άμεση ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς επί χρόνια το ιστορικό στούντιο χρησιμοποιείτο επί της ουσίας ως βοηθητικός αποθηκευτικός χώρος.