ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Να Πεθάνει ο Χάρος»| Καθαρή Δευτέρα...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Να Πεθάνει ο Χάρος»| Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!

«Να Πεθάνει ο Χάρος»

Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 21:00

Προεπισκόπηση εικόνας

Με το τελευταίο και μέχρι πρόσφατα ανέκδοτο έργο του Θωμά Κοροβίνη, «Να Πεθάνει ο Χάρος», συνεχίζεται ο θεατρικός μαραθώνιος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Την Καθαρή Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στις 21:00, το Δεύτερο Πρόγραμμα παρουσιάζει, σε πρώτη ραδιοφωνική μεταφορά, μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, νοσταλγία αλλά και μουσική, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιατά.

Δύο μεσήλικοι φίλοι, ο Θωμάς και ο Πάνος, συναντώνται στον Λυκαβηττό για να θυμηθούν τα παλιά. Πίνουν το ουζάκι τους στο καφενείο και συζητούν με χιούμορ και σαρκασμό για όλα τα «μεγάλα της ζωής», αλλά και για προσωπικές στιγμές, φίλους, δασκάλους και έρωτες. Το διάλογό τους συνοδεύουν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια που λειτουργούν σαν ένα γλυκόπικρο σχόλιο για το θάνατο.

Ο σκηνοθέτης και εκ των πρωταγωνιστών Δημήτρης Πιατάς, σημειώνει για την παράταση: η ραδιοφωνική μας αναπαράσταση φέρει χιούμορ, νοσταλγία και μνήμες παλιού ραδιοφωνικού θεάτρου: χρήση φυσικών ήχων, πουλιά, τζιτζίκια, γαβγίσματα, τζινγκλ, ποτήρια, περπατήματα… Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον «εκλεπτυσμένο λαϊκό πρωτογονισμό» του Θωμά Κοροβίνη, που θελήσαμε να τονίσουμε με μουσικές αναφορές σε αυθεντικά ρεμπέτικα και λαϊκά του Μεσοπολέμου. Πρόθεσή μας είναι να εικονοποιήσουμε ηχητικά το κείμενο και να… ξορκίσουμε το Χάρο!

Επίσης, ο Δημήτρης Πιατάς, ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της παράστασης θα είναι καλεσμένος του Νίκου Αϊβαλή και του Σιδερή Πρίντεζη στην εκπομπή που συνοδεύει πάντα τις θεατρικές παραστάσεις του Δεύτερου, ως πρελούδιο σε κάθε έργο που ακολουθεί, με στοιχεία και μνήμες της παράστασης αλλά και συνεντεύξεις των συντελεστών.

Παίζουν:

Δημήτρης Πιατάς (Θωμάς)

Θωμάς Κοροβίνης (Πάνος)

Ιωάννα Βικτωρία Πιατά (Γκαρσόνα)

Μουσική επιμέλεια και βοηθός σκηνοθέτη η Ιωάννα Βικτωρία Πιατά.

Ηχοληψία ο Κώστας Μπουντούρης.

Δείτε το trailer.

____________________________________________________

Info

Άκου! Η παράσταση αρχίζει!: «Να Πεθάνει ο Χάρος»

Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου, 21:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7

#defteroprogramma #ΠάρεΤοΔεύτεροΜαζίΣου #ΆκουΗΠαράστασηΑρχίζει #ΠρεμιέραΣτοΡαδιόφωνο

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: webradio.ert.gr/programma-deftero/