Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το άγνωστο Ολοκαύτωμα και οι προκαταλήψεις εναντίον των...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το άγνωστο Ολοκαύτωμα και οι προκαταλήψεις εναντίον των Τσιγγάνων | Σάββατο 03.08.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το άγνωστο Ολοκαύτωμα και οι προκαταλήψεις εναντίον των Τσιγγάνων
στην εκπομπή «Ιστορικοί περίπατοι» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στις 13:00

Η 2α Αυγούστου είναι η Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, ενός άγνωστου ολοκαυτώματος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εξοντώθηκαν από τους Ναζί περίπου μισό εκατομμύριο Τσιγγάνοι. Η διατήρηση της μνήμης γι’ αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο της παγκόσμιας Ιστορίας είναι ένα βήμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» στη Φωνή της Ελλάδας, συναντούν το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, τρεις νεαρούς Έλληνες Ρομά που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Equirom κατά του αντιτσιγγανισμού, οι οποίοι μας μιλούν για την ιστορία των Ρομά μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.

Ο κοινωνιολόγος Πέτρος Φιλιππίδης, ο φοιτητής Δημοσιογραφίας Σπύρος Μπάκας και ο φοιτητής και εκπρόσωπος της Unisef Σταύρος Γουβάννης, μας εξηγούν πώς οι ίδιοι, αλλά και πάρα πολλοί άλλοι τσιγγάνοι πήγαν σχολείο, σπούδασαν και πώς προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις προκατάλήψεις εναντίον της φυλής τους που είναι βαθιά ριζωμένες στην ελληνική κοινωνία.

Η εκπαίδευση, αλλά και η επαφή είναι το κλειδί, τονίζουν οι τρεις νεαροί στη Φωνή της Ελλάδας. «Γνωρίστε μας», είναι ο μόνος τρόπος, να σπάσουν τα στερεότυπα.

Eπιμέλεια-παρουσίαση: Μαριλένα Κατσίμη

Μετάδοση: Σάββατο 3 Αυγούστου 2024, στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece»
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird
  • Μέσω του ERTFLIX International
Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ