ΕΡΤ3 – CINEMA 1-3/10

ΕΡΤ3 – CINEMA 1-3/10

ΕΡΤ3 – CINEMA

Τρεις ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου θα προβάλει η ΕΡΤ3 στο Σινεμά της από την Τρίτη 1 έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 00:00.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου

00:00 | Νιότη [Youth]
Κωμωδία/δράμα, παραγωγής 2015

Η «Νιότη» [Youth], η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Paolo Sorrentino, με πρωταγωνιστές τους Michael Caine και Harvey Keitel, είναι μια ιστορία για την αέναη μάχη ανάμεσα στα γεράματα και τη νεότητα, την ομορφιά και την ασχήμια, την ευφυΐα και την ανοησία, τη δημιουργία και την απραξία, το παρελθόν και το μέλλον, τη ζωή και τον θάνατο, την αφοσίωση και την προδοσία. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης συνθέτει μια ταινία – ύμνο σε όλες τις αντιθέσεις που αποτελούν το «άλας» της ζωής, γεμάτη χιούμορ και σοφία, με υπέροχες εικόνες.

Υπόθεση: Ο Φρεντ και ο Μικ, δύο φίλοι που πλησιάζουν τα ογδόντα, κάνουν διακοπές σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο στις παρυφές των Άλπεων. Διάσημος συνθέτης και μαέστρος ο πρώτος, είναι πια συνταξιούχος και δεν προτίθεται να επιστρέψει στη σκηνή, παρά τις πιέσεις της βασίλισσας Ελισάβετ. Σκηνοθέτης ο δεύτερος, οραματίζεται τη νέα του ταινία ως το αποκορύφωμα της καριέρας του. Οι δύο φίλοι, ξέροντας ότι ο χρόνος τους είναι μετρημένος, περιεργάζονται τρυφερά τη ζωή των παιδιών τους, των νεαρών σεναριογράφων του Μικ, των ενοίκων του ξενοδοχείου – ατόμων που δεν ανησυχούν για τον χρόνο που περνά.

Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Ηθοποιοί: Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Πολ Ντέινο, Τζέιν Φόντα, Άλεξ ΜακΚουίν

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

00:00 | Το Χρώμα από το Διάστημα [Color Out of Space]
Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση
Ταινία τρόμου-επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής ΗΠΑ-Μαλαισίας-Πορτογαλίας, 2019

Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του H. P. Lovecraft,  «Το Χρώμα από το Διάστημα» [Color Out of Space] συνιστά ένα θρίλερ τρόμου που σε κερδίζει με την αισθητική του και με τις εφευρετικές σκηνές του, σε σκηνοθεσία του Richard Stanley.

Υπόθεση: Μια ιστορία τρόμου για τους Γκάρντνερ, μια οικογένεια που μετακομίζει σε μια απομακρυσμένη φάρμα στην αγροτική Νέα Αγγλία για να ξεφύγει από τη φασαρία του 21ου αιώνα. Είναι απασχολημένοι με την προσαρμογή στη νέα τους ζωή όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους. Ο μυστηριώδης λίθος απ’ το διάστημα μοιάζει να λιώνει μέσα στη γη, μολύνοντας τόσο τη γη όσο και τις ιδιότητες του χωροχρόνου με ένα παράξενο, απόκοσμο χρώμα. Η οικογένεια Γκάρντνερ, τρομοκρατημένη, ανακαλύπτει ότι αυτή η εξωγήινη δύναμη μεταλλάσσει σταδιακά κάθε μορφή ζωής που αγγίζει. Μαζί και τους ίδιους.

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Στάνλεϊ
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Τζόελι Ρίτσαρντσον, Μάντελεν Άρθουρ, Μάντελεν Άρθουρ, Έλιοτ Νάιτ, Έλιοτ Νάιτ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

00:00 | Ανοιχτοί λογαριασμοί [Clean]
Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση
Ταινία δράσης, παραγωγής ΗΠΑ, 2021

Κλασική ταινία δράσης, οι «Ανοιχτοί Λογαριασμοί» [Clean] παρακολουθούν την πορεία ενός άνδρα κυνηγημένου απ’ το παρελθόν του που προσπαθεί να ζήσει μια ήσυχη ζωή για να λυτρωθεί από αυτό, αλλά τα γεγονότα τον ωθούν να επιστρέψει στη βία που θέλησε να αφήσει πίσω του.

Υπόθεση: Ο Κλιν, ένας άνδρας με βίαιο και εγκληματικό παρελθόν, αναζητά τη λύτρωση αφού αφυπνίζεται από μια προσωπική τραγωδία. Αφιερώνει τη ζωή του στη διαλυμένη κοινότητά του και στην ασφάλεια ενός νεαρού κοριτσιού που του θυμίζει την κόρη του. Όταν η ζωή της τίθεται σε κίνδυνο, αυτό πυροδοτεί την επιστροφή στο σκοτάδι και τη βία που τόσο σκληρά εργάστηκε για να αφήσει πίσω του. Στην προσπάθειά του να τη σώσει, ίσως σώσει τον εαυτό του.

Σκηνοθεσία: Πολ Σολέ
Σενάριο: Πολ Σολέ, Άντριεν Μπρόντι
Πρωταγωνιστούν: Άντριεν Μπρόντι, Τσάντελ Άρη Ντουπόντ, Γκλεν Φλέσερ, Ρίτσι Μέριτ, Μαικέλτι Γουίλιαμσον