ΕΡΤ3 – «Σύνορα» 04/10

ΕΡΤ3 – «Σύνορα» 04/10

ΕΡΤ3 – «Σύνορα»
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 18:00

Η εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Σύνορα» αυτή την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 18:00, ασχολείται με την προσπάθεια του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, να αυξήσει την επιρροή του στα Δυτικά Βαλκάνια.

Επιπλέον, τους λόγους για τους οποίους οι σχέσεις Σκοπίων – Σόφιας γνωρίζουν νέα κλιμάκωση αναλύει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Βόρεια Μακεδονία, Νίκος Φραγκόπουλος, ενώ από το Βελιγράδι ο Νίκος Πέλπας καταγράφει τη μαζική φυγή των Σέρβων του Κοσόβου μετά την απόφαση της Πρίστινας να καταργήσει το δηνάριο και τις παράλληλες δομές στον σερβικό θύλακα. Κι ακόμη, μαθαίνουμε γιατί το Βατικανό αποφάσισε να επιτρέψει την αμφιλεγόμενη λατρεία της Παναγίας της Μετζιγκόριε στη Βοσνία, αλλά και γιατί χιλιάδες νεκρά σαλιγκάρια έχουν εντοπιστεί σε μία τεχνητή λίμνη της Σερβίας.

Για δεύτερη τηλεοπτική χρονιά, η εβδομαδιαία εκπομπή «Σύνορα» διατρέχει τη βαλκανική χερσόνησο και αναδεικνύει τα γεγονότα, τις ιστορίες και τους ανθρώπους που διαμορφώνουν την επικαιρότητα και γράφουν τη σύγχρονη ιστορία στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης. Με ανταποκρίσεις, δημοσιογραφικές αποστολές και συνεντεύξεις με εξειδικευμένους συνομιλητές, η εκπομπή αποτυπώνει τη σύνθετη αλλά και ταυτόχρονα γοητευτική εικόνα στις βαλκανικές χώρες καθώς και τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ τους και με την ΕΕ, με φόντο τις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Αρχισυνταξία- Παρουσίαση: Κάλλη Ζάραλη
Δημοσιογραφική ομάδα: Νίκος Πέλπας (Βελιγράδι), Νίκος Φραγκόπουλος (Σκόπια), Αλέξανδρος Μάρκου, Σερίφ Μεχμέτ, Χριστίνα Σιγανίδου, Έλενα Τσιώτα
Παραγωγή: Θέμης Μαυροπεραστής
Σκηνοθεσία: Εύη Παπαδημητρίου

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 18:00 στην ΕΡΤ3 και κάθε Σάββατο στις 14:05 στο ΕΡΤNews.