ΕΡΤ3 – «Άγρια Ελλάδα» Πρεμιέρα Νέου Κύκλου Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις...

ΕΡΤ3 – «Άγρια Ελλάδα» Πρεμιέρα Νέου Κύκλου Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 18:00

ΕΡΤ3 – «Άγρια Ελλάδα»
Πρεμιέρα Νέου Κύκλου
Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 18:00

Η «Άγρια Ελλάδα», η δημοφιλής σειρά ωριαίων εκπομπών, παραγωγής ΕΡΤ3 2023-2024, που μας ξεναγεί στα ανεξερεύνητα μονοπάτια της ελληνικής φύσης, κάνει πρεμιέρα με νέο κύκλο καινούριων επεισοδίων τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 18:00, και κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα.

Η «Άγρια Ελλάδα», η εκπομπή της ΕΡΤ3 που για τέταρτη τηλεοπτική σαιζόν φέρνει το κοινό σε επαφή με τη φύση και την άγρια ζωή συνδυάζοντας έτσι ψυχαγωγία και μάθηση, επιχειρεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το φυσικό περιβάλλον σε μια εποχή κρίσιμη για τα οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Οι δύο παρουσιαστές, ο Ηλίας Στραχίνης με την πλούσια επιστημονική του γνώση και ο Γρηγόρης Τούλιας με το πάθος του για εξερεύνηση, περιδιαβαίνοντας δυσπρόσιτες περιοχές, βουνοπλαγιές, ποτάμια και δάση φέρνουν στις οθόνες μας εντυπωσιακές εικόνες και πρωτόγνωρες εμπειρίες από το περιβάλλον και την άγρια ζωή της χώρας μας.

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου ο Ηλίας Στραχίνης και ο Γρηγόρης Τούλιας εξερευνούν τη μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή στην Ευρώπη, το Εθνικό Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων. Οι πρωταγωνιστές της «Άγριας Ελλάδας» ξεκινούν το οδοιπορικό τους με πεζοπορία στο φαράγγι του Καστανορέματος.

Συναντούν μια τεράστια κάμπια, προνύμφη της Γιγάντιας νυχτοπεταλούδας «παγώνι», ενώ τη νύχτα εντοπίζουν ένα Αγιόφιδο. Καταδύονται στα καταγάλανα νερά του Εθνικού Πάρκου και ανακαλύπτουν έναν εκθαμβωτικό υποβρύχιο κόσμο. Επισκέπτονται το Κέντρο της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης ΜΟm, για να μάθουν για τη Μεσογειακή φώκια, και κάνουν περιπολία στα προστατευόμενα νερά του πάρκου με το σκάφος της Sea Shepherd Greece, συνοδεία δελφινιών. Η εξερεύνησή τους κλείνει με μια πεζοπορία στα επιβλητικά και ακατοίκητα Γιούρα, ένα νησί που, εκτός από σημαντικά είδη πανίδας και χλωρίδας, φιλοξενεί και τη σπηλιά του… Κύκλωπα!

Παρουσίαση: Ηλίας Στραχίνης, Γρηγόριος Τούλιας
Ηλίας Στραχίνης: Σκηνοθέτης / Αρχισυντάκτης
Διευθυντής Φωτογραφίας / Χειριστής: Θεμιστοκλής Λαμπρίδης:
Διευθυντής παραγωγής / Επιστημονικός συνεργάτης: Γρηγόριος Τούλιας:
Εικονολήπτης / Βοηθός Διευθυντή φωτογραφία / Βοηθός σκηνοθέτη / Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Ντεκουμές
Ηχολήπτρια: Κορίνα Καραγιάννη
Μοντέρ: Μιχάλης Καλλιγέρης
Γραφικά: Ελευθέριος Παρασκευάς
Βοηθός διευθυντή παραγωγής / Γενικών Καθηκόντων: Στέφανος Παλαιοχωρινός
Μίξη ήχου: Σινόπουλος Εμμανουήλ
Εκτελεστής Παραγωγός: ΟΜΝΕΚ

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα στο ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.