Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: O εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιστορικός, Κώστας Αντύπας, στην...

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: O εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιστορικός, Κώστας Αντύπας, στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» | 05.10.2024

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

O εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιστορικός, Κώστας Αντύπας,
στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου»

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στις 08:00 ώρα Ελλάδας

O εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ιστορικός Κώστας Αντύπας είναι καλεσμένος του Αντώνη Καραγιαννάκη, στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες-Βάρδια Σαββάτου» που μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στις 08:00 ώρα Ελλάδας.

«Το ταξίδι στη θάλασσα ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων επικίνδυνη υπόθεση. Η μαθητεία και η προσωπική συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και το απρόβλεπτο ήταν εξαιρετικά πιθανό, αφού το ταξίδι έπρεπε να πραγματοποιηθεί με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Έτσι, σιγά σιγά, ο άνθρωπος έφτιαξε τη σχεδία, το σκάφος, το καράβι» γράφει στο βιβλίο του «Υγρά κέλευθα» ο Κώστας Αντύπας.

Η ιδέα που οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου, άρχισε από μια συζήτηση με έναν ναυτικό στην Κεφαλλονιά για το ταξίδι του Οδυσσέα από το Θιάκι μέχρι την Πύλο. Ο Κώστας Αντύπας αναρωτήθηκε εάν είναι φαντασία, μυθοπλασία ή κάτι το εφικτό.

Ο Κεφαλλονίτης και Πειραιώτης εκπαιδευτικός μιλάει για τα θέματα αυτά στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες-Βάρδια Σαββάτου», εστιάζοντας στα πλοία και στις ρότες κατά την ομηρική εποχή, από το 1.000 έως το 500 π.Χ.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

Hxoληψία: Στεφανία Τσακίρη

Mετάδοση: Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, στις 8 το πρωί

 

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας, διαθέσιμη στο Google Play Store και στο App Store.
  • Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΑ) https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/
  • Στην Ελλάδα, ψηφιακά μέσα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις στην ένδειξη «Voice of Greece».
  • Μέσω του ERTFLIX International.
  • Δορυφορικά μέσω Hellas Sat και Hotbird.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ