ΕΡΤ3 – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «1945, Τα Παιδιά του Πολέμου» 20/10

ΕΡΤ3 – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «1945, Τα Παιδιά του Πολέμου» 20/10

ΕΡΤ3 – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«1945, Τα Παιδιά του Πολέμου» [Children Of Chaos, What Became Of WW2]
Α΄ Τηλεοπτική Μετάδοση
Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 21:00

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ «1945, Τα Παιδιά του Πολέμου» [Children Of Chaos, What Became Of WW2], παραγωγής Γαλλίας-Πολωνίας 2022, θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 αυτήν την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, στις 21:00.

Μάιος 1945, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε. Εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπισμένοι από τη σύγκρουση περιφέρονται ανάμεσα στα ερείπια. Ανάμεσά τους, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Ορφανά, χαμένα ή αφημένα να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Γι’ αυτά τα παιδιά ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Θα είναι μάλιστα τα πρώτα θύματα της μεταπολεμικής περιόδου. Κάποια θα πρέπει να φύγουν από την Ευρώπη για να επιβιώσουν. Άλλα θα εκτοπιστούν ξανά, θα ξεριζωθούν από τις νέες οικογένειές τους ή θα κλαπούν από χώρες που έχουν απόλυτη ανάγκη από επαναποικισμό. Πολλά θα ανακαλύψουν την ταυτότητά τους πολλά χρόνια αργότερα.

Η ανοικοδόμηση της Ευρώπης έχει κρύψει αυτή την ανείπωτη ιστορία. Σήμερα, χάρη στις αποκλειστικές μαρτυρίες Γάλλων, Πολωνών, Γερμανών και Αμερικανών μαρτύρων σε αδημοσίευτα αρχεία και ημερολόγια, έρχεται στο φως η τραγωδία αυτών των χαμένων παιδιών του πολέμου.

Σκηνοθεσία: Agnès Pizzini and Julien Johan