ΕΡΤ3 – «Σύνορα» 18/10

ΕΡΤ3 – «Σύνορα» 18/10

ΕΡΤ3 – «Σύνορα»
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 18:00

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ3 «Σύνορα» αυτήν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 18:00, επικεντρώνεται στην Αλβανία, που μόλις έλαβε το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε., και συζητά για το θέμα της διαφθοράς και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, που αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στον δρόμο της χώρας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Τα «Σύνορα» καταγράφουν τις νέες αναταράξεις που δημιουργεί στον κυβερνητικό συνασπισμό της Βόρειας Μακεδονίας η πρόθεση των αλβανικών κομμάτων να ιδρύσουν «Αλβανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών» που θα λειτουργεί ως παράλληλη δομή, αλλά και τις τριβές που δημιουργεί στο Μαυροβούνιο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2023, που δείχνουν αύξηση όσων δηλώνουν Σέρβοι.

Η εκπομπή, τέλος, ταξιδεύει στην Κροατία και γνωρίζει τους Σέρβους δημοσιογράφους που δέχονται ακροδεξιές πιέσεις στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα προβλήματα της μειονότητάς τους.

Αρχισυνταξία- Παρουσίαση: Κάλλη Ζάραλη
Δημοσιογραφική ομάδα: Νίκος Πέλπας (Βελιγράδι), Νίκος Φραγκόπουλος (Σκόπια), Αλέξανδρος Μάρκου, Σερίφ Μεχμέτ, Χριστίνα Σιγανίδου, Έλενα Τσιώτα
Παραγωγή: Θέμης Μαυροπεραστής
Σκηνοθεσία: Εύη Παπαδημητρίου

Η εκπομπή  θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 18:00 στην ΕΡΤ3 και κάθε Σάββατο στις 14:05 στο ΕΡΤNews.