ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Απόστολος Μαγγηριάδης, Γιώργος Τσούλης,
Έρρικα Πρεζεράκου, Σίλια Κατραλή, Ελένη Δήμου
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Γραβιέρα Νάξου, θρακιώτικη Μπάμπω»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Απόστολος Μαγγηριάδης
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του αναλυτικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Αντρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με γραβιέρα Νάξου και το δεύτερο με Θρακιώτικη Μπάμπω. Ο Απόστολος Μαγγηριάδης μας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, για τις συνεντεύξεις που τον καθόρισαν, τις δημοσιογραφικές επιτυχίες και το μεράκι που δεν σταματά ποτέ, αλλά και για τον ρόλο του ως μπαμπά.
Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κρόκος Κοζάνης, μανούρα Σίφνου»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Γιώργος Τσούλης
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό σεφ Γιώργο Τσούλη. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με κρόκο Κοζάνης, και το δεύτερο με μανούρα Σίφνου. Ο Γιώργος Τσούλης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια και το πώς ξεκίνησε η αγάπη του για τη μαγειρική, από την πιτσαρία του μπαμπά του στο Αιγάλεω, για το πώς είναι ως μπαμπάς και για τις διατροφικές διαταραχές που πέρασε σε μικρότερη ηλικία, ενώ παραδέχεται ότι είχε φερθεί σκληρά σε άλλους μάγειρες όταν ανέλαβε μαγαζιά.
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Σημαντρινό τυρί, αργανιά Αμοργού»
Καλεσμένη η Έρρικα Πρεζεράκου
Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την δημιουργό και CEO ενός πρωτοποριακού προγράμματος εκγύμνασης για παιδιά και αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αττικής, Έρρικα Πρεζεράκου. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με σημαντρινό τυρί και το δεύτερο με αργανιά Αμοργού. Η Έρρικα Πρεζεράκου αφηγείται πώς ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στην ηλικία των 25, μας μιλάει και για την αμφισβήτηση που ένιωθε από τους άλλους, την ευγνωμοσύνη με την οποία επιλέγει να πορεύεται, αλλά και για το πώς ασχολήθηκε με τις εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας, που όρισαν το μέλλον της.
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Φάβα Σαντορίνης, μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως ΠΟΠ»
Καλεσμένη η Σίλια Κατραλή
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ερμηνεύτρια, συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτρια Σίλια Κατραλή για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές με φάβα Σαντορίνης και μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως.
Η Σίλια Κατραλή παραδέχεται ότι δεν βλέπει τηλεόραση, ότι όταν ήταν μικρή διάβαζε Κάφκα, Σαρτρ και Καμί, μας μιλάει για την ταραγμένη εφηβεία της, για την ψυχοθεραπεία που τη βοήθησε και αποκαλύπτει ότι με την τραπ μουσική θέλει να είναι «από μακριά και αγαπημένοι»!
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κασέρι Ξάνθης ΠΟΠ, Κρασοτύρι Κω»
Καλεσμένη η Ελένη Δήμου
Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοφιλής τραγουδίστρια Ελένη Δήμου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές με κασέρι Ξάνθης και κρασοτύρι από την Κω. Η Ελένη Δήμου μας μιλάει για το βάπτισμα του πυρός στο τραγούδι, που πήρε όταν ο Δημήτρης Χορν την έστειλε στον Μάνο Χατζιδάκι, για το ότι έχουμε επαναπαυτεί στη μετριότητα σε σχέση με το τραγούδι τού σήμερα και αποκαλύπτει τι της είχε πει ο αξέχαστος Γρηγόρης Μπιθικώτσης.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το trailer.