ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Θέμις Μπαζάκα, Χρίστος Αντωνιάδης,
Ζαχαρένια Πίνη, Νικολέττα Φιλιππάκη, Αντώνης Καλομοιράκης
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024
Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κάπαρη Σαντορίνης, πατάτες Κάτω Νευροκοπίου»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Θέμις Μπαζάκα
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοφιλής ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ της εκπομπής Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με κάπαρη Σαντορίνης και το δεύτερο με πατάτες Κάτω Νευροκοπίου.
Η Θέμις Μπαζάκα μιλάει για τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τις γεύσεις που θυμάται από την περιοχή, για τα πέντε χρόνια που έζησε στη Νέα Υόρκη, τη λατρεία της για την ιαπωνική κουζίνα, καθώς και για την τυρόπιτα που έστειλε στην κόρη της με courier στο εξωτερικό!
Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«eNtopio σκόρδο Πλατυκάμπου, πορτοκάλια Αργολίδας»
Καλεσμένος ο Χρίστος Αντωνιάδης
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό τραγουδιστή Χρίστο Αντωνιάδη. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με eNtopio σκόρδο Πλατυκάμπου και το δεύτερο με πορτοκάλια Αργολίδας.
Ο Xρίστος Αντωνιάδης μάς μιλάει για τα δίχρονα αγόρια του, τη μαγειρική με την οποία ασχολείται στο σπίτι, τις μεγάλες στιγμές της δεκαετίας του ‘90, τα μαθήματα που θα δώσει στα παιδιά του και για την EuroDisney που θέλει να πάει μαζί τους, όταν μεγαλώσουν λίγο.
Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κάστανα Πηλίου, κανελάδα Κω»
Καλεσμένη η Ζαχαρένια Πίνη
Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τη νεαρή ηθοποιό Ζαχαρένια Πίνη. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με κάστανα Πηλίου και το δεύτερο με κανελάδα από την Κω.
Η Ζαχαρένια Πίνη μιλάει για την πρώτη της αγάπη και παντοτινή, τον κινηματογράφο, με τον οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί μακροπρόθεσμα, για τα παιδικά της χρόνια στη Χασιά, για τις εκδηλώσεις θαυμασμού μέσω των social media, αλλά και για την παράσταση Crazyland, στην οποία πρωταγωνιστεί φέτος και είναι το πρώτο της επαγγελματικό βήμα στο θέατρο.
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Ρίγανη Κιλελέρ Λάρισας, Τοματάκι Σαντορίνης»
Καλεσμένη η Νικολέττα Φιλιππάκη
Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η Χιώτισσα τραγουδίστρια, Νικολέττα Φιλιππάκη, για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές, με ρίγανη Κιλελέρ Λάρισας και τοματάκι Σαντορίνης.
Η Νικολέττα Φιλιππάκη μιλάει για τη λατρεία της στη μαγειρική, για τα παιδικά της χρόνια στη Χίο και τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα, την ενασχόλησή της με τη βυζαντινή μουσική, για το τραγούδι που της έγραψε ο Παντελής Θαλασσινός, καθώς και για το τρίχρονο διάλειμμα που έκανε από τη μουσική για να δουλέψει σε ναυτιλιακή εταιρεία.
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, στις 14:00
«Μαλαθούνι Τήνου, ακτινίδιο Δέλτα Πηνειού»
Καλεσμένος ο Αντώνης Καλομοιράκης
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός Αντώνης Καλομοιράκης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πρωτότυπες συνταγές, με μαλαθούνι Τήνου και ακτινίδιο Δέλτα Πηνειού.
Ο Αντώνης Καλομοιράκης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στο ορεινό χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου, όπου μαγείρευε με τον παππού του, τις αυτοσχέδιες παραστάσεις που έστηνε στο Δημοτικό, τη συμμετοχή του στη σειρά «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» και πόσο τιμητικό είναι να συνεργάζεται με τους Ρέππα – Παπαθανασίου, καθώς και για τα φοιτητικά του χρόνια στο Ναύπλιο.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions