ΕΡΤ1 ΠΡΕΜΙΕΡΑ Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«ΠΟΠ Μαγειρική»
Με τον Ανδρέα Λαγό
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 1η έως Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025
Καλεσμένοι οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ίντρα Κέιν, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Ηρώ Μουκίου, Μάξιμος Μουμούρης
Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025 δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται ξανά το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.
Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.
«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.
Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Χυλοπίτες Καλαβρύτων, μέλι από τη Χάλκη»
Καλεσμένος ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» επιστρέφει δυναμικά με ένα λαχταριστό επεισόδιο και καλεσμένο τον εξαιρετικό ηθοποιό Πυγμαλίων Δαδακαρίδη. Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, ο Ανδρέας Λαγός και ο αγαπημένος καλεσμένος μαγειρεύουν μαζί ένα απολαυστικό πιάτο με χυλοπίτες Καλαβρύτων και ένα γλυκό, γεμάτο αρώματα, με μέλι από τη Χάλκη. Η εκπομπή ξεκινά με κέφι, νοστιμιά και τη συνταγή για μια υπέροχη χρονιά στην κουζίνα! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μάς μιλά για τη συνειδητή απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική, για την εξέλιξή του στο χώρο, αλλά και για τις αξίες των ανθρώπων που συναντά, για τις σπουδαίες του συνεργασίες, καθώς και για την αγάπη του για τη μαγειρική.
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Πιπεριές Φλωρίνης, καρπούζια Μανωλάδας»
Καλεσμένη η Ίντρα Κέιν
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» φιλοξενεί την πολυτάλαντη τραγουδίστρια Ίντρα Κέιν. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μπαίνουν στην κουζίνα και δημιουργούν δύο πολύχρωμες και καλοκαιρινές συνταγές με πιπεριές Φλωρίνης και καρπούζια Μανωλάδας. Η Ίντρα Κέιν μοιράζεται μαζί μας τις μνήμες από τον πατέρα της και την ανάγκη να ταξιδέψει στην Ουγκάντα, μας μιλά για την είσοδό της στο θέατρο και την αγάπη της για το τραγούδι. Ο δύσκολος χωρισμός που τη σημάδεψε, οι στίχοι του πρώτου της δίσκου, τα μουσικά της ακούσματα, αλλά και η διαφορετικότητα που κουβαλά, γίνονται κομμάτια μιας βαθιάς εξομολόγησης για το πόσο δύσκολο είναι να εμπιστευτεί τους ανθρώπους.
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Φάβα Φενεού, μύδια Χαλάστρας»
Καλεσμένος ο Δημήτρης Αντωνόπουλος
Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, ο γνωστός δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Δημήτρης Αντωνόπουλος έρχεται στην «ΠΟΠ Μαγειρική» για ένα επεισόδιο γεμάτο αρώματα Ελλάδας. Με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο πιάτα με φάβα Φενεού και μύδια Χαλάστρας, σε συνδυασμούς που απογειώνουν την ελληνική γαστρονομία. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μάς μιλά για το τι είναι κριτικός γεύσης, αν η πρώτη ύλη μπορεί να δομήσει ένα υψηλής αισθητικής πιάτο, για τις πιο αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στη ζωή του, αλλά και αν η γεύση μπορεί να λειτουργήσει ως αφήγηση.
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Λαδοτύρι Μυτιλήνης, μελιτζάνα Λαγκαδά»
Καλεσμένη η Ηρώ Μουκίου
Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, η αγαπημένη ηθοποιός Ηρώ Μουκίου δοκιμάζει τις μαγειρικές της ικανότητες δίπλα στον Ανδρέα Λαγό. Οι δυο τους μαγειρεύουν με λαδοτύρι Μυτιλήνης και μελιτζάνα Λαγκαδά, σε πιάτα που ισορροπούν τέλεια ανάμεσα στο αυθεντικό και στο απρόσμενο. Η Ηρώ Μουκίου εξομολογείται την αγάπη της για τα ζυμαρικά και τη ζωγραφική, αλλά και το πώς η υποκριτική τής έδωσε δύναμη και φωνή. Μιλά για τον αγώνα της να ξεπεράσει τα στερεότυπα της εικόνας τη δεκαετία του ’90 και για τη χαρά που βρίσκει στο να κάνει την κόρη και τον σύζυγό της –γιατροί και οι δύο– να γελάνε στο σπίτι.
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Ελαιόλαδο Πλωμαρίου, πατάτες Αμαλιάδας»
Καλεσμένος ο Μάξιμος Μουμούρης
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» καταφτάνει ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης. Με τον Ανδρέα Λαγό φτιάχνουν συνταγές που τιμούν τα απλά, αλλά εξαιρετικά ελληνικά υλικά: ελαιόλαδο Πλωμαρίου και πατάτες Αμαλιάδας. Ο Μάξιμος Μουμούρης μάς μιλά για το πώς άφησε το μπάσκετ για την υποκριτική και πώς η δουλειά του τον απελευθερώνει, για τις γευστικές του μνήμες και για τη σχέση του με το ιταλικό φαγητό, αλλά και για το πώς είναι ως μπαμπάς.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.




