ΕΡΤ3 – «Έφηβοι Χωρίς Φίλτρα»: Μπούλινγκ – Εκφοβισμός | Τρίτη 20/01/2026

ΕΡΤ3 – «Έφηβοι Χωρίς Φίλτρα»: Μπούλινγκ – Εκφοβισμός | Τρίτη 20/01/2026

EΡΤ3 – «Έφηβοι Χωρίς Φίλτρα»: Εκφοβισμός-Μπούλινγκ
Νέο Επεισόδιο / Α΄ Τηλεοπτική Μετάδοση
Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00:00

Η νέα εκπομπή  «Έφηβοι χωρίς φίλτρα» που δίνει φωνή στους εφήβους και φιλοδοξεί να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και διαμορφώνουν την καθοριστική περίοδο της εφηβείας, στο καινούριο επεισόδιο, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00:00, πάντα στην ΕΡΤ3, θίγει το φλέγον θέμα του εκφοβισμού (bulling). Γιατί κανείς δεν πρέπει να μεγαλώνει μέσα στον φόβο.

Πίσω από τη λέξη «μπούλινγκ» (εκφοβισμός), που δυστυχώς έχει μπει για τα καλά στη ζωή των εφήβων, κρύβονται ιστορίες πόνου, φόβου αλλά και σιωπής. Σχολείο, παρέες, γειτονιές, ακόμη και ο ψηφιακός κόσμος μπορούν να γίνουν χώροι όπου το μπούλινγκ αφήνει τα σημάδια του.

Σ’ αυτό το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής «Έφηβοι χωρίς φίλτρα» ο λόγος δίνεται στους ίδιους τους εφήβους που βίωσαν τον εκφοβισμό αλλά και σε ειδικούς που εξηγούν τι πραγματικά είναι το μπούλινγκ, ποιες μορφές μπορεί να πάρει και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Για το θέμα μιλούν η ψυχολόγος και συγγραφέας Αρετή Χαρτοφύλακα, η φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπήλιου και ο ψυχίατρος παιδιού και εφήβου Γεράσιμος Μακρής.

Βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι γιατί κάποια παιδιά γίνονται θύματα και άλλα θύτες, ποιες είναι οι ψυχολογικές συνέπειες του εκφοβισμού και πώς μπορούν να αντιδράσουν οι έφηβοι όταν γίνονται μάρτυρες ή στόχοι μπούλινγκ; Μέσα από τη συζήτηση και την ανάλυση αναδεικνύεται ότι η σιωπή δεν είναι λύση και η δύναμη βρίσκεται στην αλληλεγγύη, στη φιλία και στην αναζήτηση βοήθειας.

Συντελεστές
Παρουσίαση: Σάντρα Τσιλιγγερίδου
Αρχισυνταξία: Γιώτα Παπά
Β’ Αρχισυντάκτης: Βιβή Συργκάνη
Line producer: Στελίνα Γκαβανοπούλου
Executive Producer: Γιάννης Κωνσταντινίδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αρβανίτης

Έτος Παραγωγής: 2025

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX