Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο Δεύτερο Πρόγραμμα 01.02.2020

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στο Δεύτερο Πρόγραμμα 01.02.2020

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00-21:00

Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 από τις 19:00 ώς τις 21:00 στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη φιλοξενούν τον διακεκριμένο και σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ.

Ξεχωριστός όχι γιατί είναι «άριστος» αλλά γιατί είναι ουμανιστής επιστήμονας. Γιατί θέλει να «κουμπώσει» την αλήθεια των μαθηματικών και των αλγόριθμων με τις κοινωνικές και τις φιλοσοφικές τους προεκτάσεις.

Συζητήσαμε για όλα. Πώς μπορεί η τεχνολογία να απελευθερώσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο από τα τετριμμένα, προκειμένου να ασχοληθεί με άλλα περισσότερο ενδιαφέροντα χωρίς να βρεθεί στην ανακύκλωση της Ιστορίας; Πώς μπορεί να είναι ασφαλής η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και να μη βληθεί η ιδιωτικότητα; Πώς μπορούν οι αλγόριθμοι να μην αναπαράγουν τα κοινωνικά στερεότυπα; Γιατί ένιωσε πως συντελείται ένα θαύμα και απογειώνεται στον ουρανό όταν έλυσε τον μαθηματικό γρίφο του Νας; Πώς είναι το 24ωρο ενός genius; Γιατί δεν είναι παραδοξότητα να έχει στην ιστοσελίδα του ποίημα του Καβάφη; Γιατί του αρέσει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Λίνα Νικολακοπούλου;

Συντονιστείτε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, για να γνωρίσετε καλύτερα τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη.

Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!

Info:

Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00-21:00

Εκπομπή: «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm