ΕΡΤ1 – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Πάρις Περυσινάκης: Από την Κρήτη στον κόσμο!»...

ΕΡΤ1 – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Πάρις Περυσινάκης: Από την Κρήτη στον κόσμο!» 05.07.2020

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Με τον Λάμπρο Λιάβα
«Πάρις Περυσινάκης: Από την Κρήτη στον κόσμο!»
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, στις 13:00

Ο Πάρις Περυσινάκης, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης κρητικής μουσικής σκηνής, είναι προσκεκλημένος του Λάμπρου Λιάβα στην εκπομπή «Το Αλάτι της Γης», την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1.

Εξαιρετικός δεξιοτέχνης στη λύρα και στο μαντολίνο, ο Πάρις Περυσινάκης έχει αναπτύξει μια πολύπλευρη δραστηριότητα, καθώς διακρίνεται παράλληλα και ως συνθέτης, ενορχηστρωτής αλλά και δάσκαλος.

Μαζί με τους προσκεκλημένους φίλους και συνεργάτες του μας ταξιδεύουν από την Ανατολική Κρήτη στην Αθήνα, με κρητικούς χορούς, κοντυλιές αλλά και σύγχρονες συνθέσεις που εμπνέονται από την παράδοση. Για να φτάσουμε ώς τη… Νότιο Αμερική, καθώς και σε κλασικές συνθέσεις με γέφυρα τον πολύμορφο ήχο του μαντολίνου!

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι μουσικοί: Πάρις Περυσινάκης (λύρα-μαντολίνο-κιθάρα-τραγούδι), Ευτυχία Μητρίτσα και Μιχάλης Πετσάκης (τραγούδι), Γιάννης Μπελώνης (πιάνο), Νίκος Παραουλάκης (πνευστά-κιθάρα), Γιώργος Γεροντής (λαούτο), Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο-κιθάρα), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Σπύρος Μανταλάς (μαντολίνο-τραγούδι), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν) και Κατερίνα Πολέμη (κιθάρα-τραγούδι).

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS