ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 30.08 & 06.09.2020

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 30.08 & 06.09.2020

ΕΡΤ1 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
……………………………………………………………………………………
15.00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W
16.00 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (E) W 
«Μίμης Πλέσσας» 

Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της εποχής μας, ο Μίμης Πλέσσας, σε μια συγκινητική συνέντευξη, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τους ανθρώπους και τα περιστατικά που σημάδεψαν την 90χρονη πορεία της ζωής του.

Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας μιλάει για τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου, για την κριτική, την αμφισβήτηση, τον «πόλεμο» που δέχτηκε κατά καιρούς, αλλά και την προσπάθειά του να μην αδικήσει κανέναν.
Μία συνέντευξη-ποταμός, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται εκτενώς στις σχέσεις του με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Τόλη Βοσκόπουλο και τη Ρένα Κουμιώτη.
Η ευγένεια και η γλυκύτητα της έκφρασης που τον χαρακτηρίζουν, αλλά και η στωικότητα με την οποία αντιμετωπίζει καταστάσεις και ανθρώπους, δεν προδίδουν τα δύσκολα χρόνια που έζησε. Όπως οι μνήμες από την Κατοχή και η περιπέτεια του πατέρα του, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης, ώστε να συνθέσει την «Άγια Κυριακή». Εικόνες και βιώματα της ζωής του έγιναν νότες και μελωδίες που έντυσαν μουσικά πολλούς στίχους, δημιουργώντας αξεπέραστα τραγούδια.
Το φάσμα της συνθετικής δημιουργίας του περιλαμβάνει όλα τα είδη της μουσικής, από έντεχνη, τζαζ, συμφωνική μέχρι οργανική και λαϊκή. Έγραψε μουσική για 104 ελληνικές ταινίες, 70 θεατρικά έργα, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ ως μαέστρος διηύθυνε μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Δεν υπάρχει μουσική με την υπογραφή του Μίμη Πλέσσα, που να μην έχει τραγουδηθεί απ’ όλο τον κόσμο.
17.00 ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ (Ε) W
………………………………………………………………………………………….
ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
24:00 ΕΙΔΗΣΕΙΣ+ΑΘΛΗΤΙΚΑ+ΚΑΙΡΟΣ W
00:15 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ Κ16
«Υπερσιβηρικός» (Transsiberian) GR
Δράμα-θρίλερ, συμπαραγωγής Γερμανίας-Αγγλίας-Ισπανίας-Λιθουανίας 2008
Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Γούντι Χάρελσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Εντουάρντο Νοριέγκα, Κέιτ Μάρα
Διάρκεια: 107′
Υπόθεση: Δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα ψέματά σου… Ένα ζευγάρι, ο Ρόι και η Τζέσι, ταξιδεύει από το Πεκίνο στη Μόσχα με τον Υπερσιβηρικό, το διάσημο τρένο, σε μια προσπάθεια να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην προβληματική σχέση του.
Στη διάρκεια του ταξιδιού, γνωρίζουν άλλο ένα ζευγάρι, τον Κάρλος και την Άμπι, που ταξιδεύει για εμπορικούς λόγους. Όταν ο Ρόι χάνει κάποια στιγμή το τρένο, αρχίζει ο εφιάλτης του ζευγαριού…
• Βραβείο Cesar 2010 Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας
• Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Βερολίνου 2009
02:00 ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ «WAYWARD PINES» (Ε) Α΄ ΚΥΚΛΟΣ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ
03:30 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (Ε) W
04:30 ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ (Ε) W
05:15 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ (Ε) W