ΕΡΑσπορ – ΕΡΤ Σερρών: ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «100 χρόνια από τη...

ΕΡΑσπορ – ΕΡΤ Σερρών: ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή – Οι πρόσφυγες και τα αθλητικά σωματεία τους» | 05.12.2021

ΕΡΑσπορ – ΕΡΤ Σερρών

ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

«100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Οι πρόσφυγες και τα αθλητικά σωματεία τους»

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 12:00-13:00

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η ΕΡΑσπορ αρχίζει έναν κύκλο αθλητικών ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ, παρουσιάζοντας την πλούσια ιστορία των ποδοσφαιρικών -και όχι μόνο- προσφυγικών σωματείων και συλλόγων.
Η ΕΡΑσπορ φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν θεματικό κύκλο που θα καταγράψει τη ζώσα μνήμη και θα εμπλουτίσει το Αρχείο της ΕΡΤ με σημαντικές προφορικές μαρτυρίες και καταγραφές από προσφυγικά αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκαν προσφυγικοί πληθυσμοί.

Το πρώτο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από τις 12:00 ώς τις 13:00, και είναι αφιερωμένο στον Εθνικό Σιδηροκάστρου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε κοινή δικτύωση με την ΕΡΤ Σερρών.

Εθνικός Σιδηροκάστρου

Ο Εθνικός Σιδηροκάστρου δημιουργήθηκε το 1928 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας. Ωστόσο, ο βασικός πυρήνας της ομάδας υπήρχε από την πρώτη προσφυγική εγκατάσταση και η πρώτη ομάδα είχε την ονομασία «Άρης».

Στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών θα βρίσκονται ο Τάκης Σοφιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων του Εθνικού Σιδηροκάστρου και ο Στέργιος Λεβέντης από τη γενιά του ’90, ο οποίος ασχολείται επιπροσθέτως με τη διαφύλαξη της ιστορίας της ομάδας. Συμμετέχουν ακόμη με τηλεφωνικές παρεμβάσεις τους ο Γιάννης Αραμπατζίδης, παίκτης της περιόδου 1958-1973, και Γιώργος Φουρτούνας, επίσης παίκτης της ίδιας περιόδου.

Στο μικρόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Θωμάς Σίδερης.

Συμμετέχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σερρών, Λεωνίδας Κασάπης.