FORMULA 1 – Το Γκραν Πρι Αυστρίας στην ΕΡΤ Sports και στα...

FORMULA 1 – Το Γκραν Πρι Αυστρίας στην ΕΡΤ Sports και στα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ 28-30.06.2019

FORMULA 1

Το Γκραν Πρι Αυστρίας στην ΕΡΤ Sports

και στα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ

Ημερομηνία μετάδοσης αγώνα: Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις 16:10
EPA / VALDRIN XHEMAJ

H Formula 1 ταξιδεύει στην Αυστρία και τις Στυριακές Άλπεις για τον 9ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και ο αγώνας του Αυστριακού Γκραν Πρι θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡT SPORTS και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Υπενθυμίζεται, ότι το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).

Ο αγώνας του Γκραν Πρι της Αυστρίας θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στις 16:10 (σύνδεση με την πίστα Red Bull Ring από τις 15:50).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο F1 Editor του περιοδικού «4ΤΡΟΧΟΙ», Φαμπρίτσιο Λαζάκις, καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

EPA / VALDRIN XHEMAJ

Μετά τις μάχες τους στο Πολ Ρικάρ, οι πιλότοι της Formula 1 διασταυρώνουν και πάλι τα «ξίφη» τους, αυτή τη φορά στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, και το ερώτημα είναι ένα: ποιος θα μπορέσει να σταματήσει τη Mercedes φέτος από το να κάνει το 9/9 και τον Λιούις Χάμιλτον να πετύχει την 5η συνεχόμενη νίκη του και 7η συνολικά σε εννέα αγώνες;

Δεδομένου ότι ανάμεσα στο Γαλλικό -όπου τα «Ασημένια Βέλη» επιβλήθηκαν κατά κράτος- και το Αυστριακό Γκραν Πρι μεσολάβησε μόλις μία εβδομάδα, θα ήταν δύσκολο να περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή στο status quo, ιδίως από τη στιγμή που το Red Bull Ring είναι μια πίστα που, στα χαρτιά, ευνοεί τη Mercedes. Η μοναδική πηγή ανησυχίας για τη γερμανική ομάδα θα μπορούσε να προέλθει από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται στο Σπίλμπεργκ, οι οποίες σε συνδυασμό με τη χαμηλή πυκνότητα του αέρα (λόγω υψομέτρου), ίσως να δημιουργούσαν προβλήματα υπερθέρμανσης, από τα οποία έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν η Mercedes. Όπως είπε και ο επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ «έχουμε ένα καλό ρεκόρ τερματισμών φέτος, αλλά θα ήμασταν ανόητοι αν αγνοούσαμε ότι στα δύο τελευταία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα οι μηχανικοί μας χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν στα αυτοκίνητά μας επεμβάσεις αντίστοιχες “εγχειρήσεων ανοικτής καρδιάς”» (σ.σ. προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να συμμετάσχουν στον αγώνα, όπως έγινε στον Καναδά, και να τερματίσουν).

Αν βάλει κανείς όμως στην άκρη τις ανησυχίες της Mercedes για την αξιοπιστία, το γεγονός είναι ότι το τελευταίο Γκραν Πρι στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας εξέθεσε τις αδυναμίες της Ferrari, η οποία παρά τις όποιες προσπάθειές της φέτος, δείχνει ότι δεν μπορεί -τουλάχιστον προς ώρας- να κλείσει τη διαφορά που τη χωρίζει από τη γερμανική ομάδα. Εκτός εάν, η Scuderia εμφανιστεί στο Red Bull Ring με κάποιον κρυμμένο άσο στο μανίκι της…

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΑΥΣΤΡΙΑΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30

Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00

Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αγώνας: 16:10 (σύνδεση από τις 15:50)