Η άγνωστη Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στην ΕΡΑσπορ! 27.01.2020

Η άγνωστη Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού στην ΕΡΑσπορ! 27.01.2020

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Η άγνωστη Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού
στην ΕΡΑσπορ 101,8
Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, ώρα 22:00-24:00

Η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου», που μεταδίδεται τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 22:00 από την ΕΡΑσπορ, ανοίγει το φάκελο «Η άγνωστη Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Καλεσμένος στο στούντιο της ΕΡΑσπορ 101,8 είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων Ιστορίας, Νάσος Μπράτσος, ο οποίος μιλάει για τη νέα του έρευνα, που αποτυπώνεται στο βιβλίο «Σπορ και κοινωνικές αντιστάσεις».

Στην εκπομπή επιχειρείται να απαντηθούν ερωτήματα που αιωρούνται στο χρόνο, ενώ αναφέρονται και άγνωστες πτυχές της αθλητικής Ιστορίας, ακόμη και πριν από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχει και η ακαδημαϊκός Χριστίνα Κουλούρη (καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), διευθύντρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) και συγγραφέας του βιβλίου «Αθλητισμός και όψεις της αστικής κοινωνικότητας: γυμναστικά και αθλητικά σωματεία 1870-1922»

Επίσης, θα τοποθετηθούν οι δημοσιογράφοι Θανάσης Βογιατζής (Βόλος) και Τάσσος Σταθόπουλος (Πάτρα), που έχουν ερευνήσει την Ιστορία του αθλητισμού και τη σύνδεσή του με την κοινωνία, έχοντας και πλούσιο συγγραφικό έργο για τα θέματα αυτά…

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Κάθε Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φυσικά αθλητές και προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο!

Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα απ’ αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Συντονιστείτε!

ΕΡΑσπορ 101,8… Σταθερή αξία!

Info:

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, ώρα 22:00

Εκπομπή: «Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

«Η άγνωστη Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού»

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport