Η ΕΡΑσπορ 101,8 «χορεύει» στους ρυθμούς της ντίσκο! | Δευτέρα 22.02.2021

Η ΕΡΑσπορ 101,8 «χορεύει» στους ρυθμούς της ντίσκο! | Δευτέρα 22.02.2021

Η ΕΡΑσπορ 101,8 «χορεύει» στους ρυθμούς της ντίσκο!

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ, καλεσμένος του Τάσου Επιτρόπου στην εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» είναι ο συλλέκτης δίσκων, δημοσιογράφος, Dj και μουσικός παραγωγός του Κόσμος 93.6, Πέτρος Αδάμ, ο οποίος για ένα δίωρο θα επιλέξει αγαπημένα κομμάτια, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Η ιστορία της «μαύρης» μουσικής, οι επιρροές της ντίσκο, η Ιταλοντίσκο στην Ευρώπη, το θρυλικό Studio 54, οι ντισκοτέκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, ακούγεται απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη που παραχώρησε η Γκλόρια Γκέινορ στον Πέτρο Αδάμ, όπου η ντίβα της ντίσκο μιλάει για την παγκόσμια επιτυχία της «I Will Survive».

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν o γνωστός «GPoly» Γιώργος Πολυχρονίου, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, Dj, δημοσιογράφος και συλλέκτης δίσκων, καθώς και ο Λευτέρης Κογκαλίδης, δημοσιογράφος, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Ακόμη, μιλάει ο Γιάννης Ντατσόπουλος, ένας από τους παλιότερους εν ενεργεία Dj στην Ευρώπη.

Τέλος, ακούγεται η δήλωση-«έκπληξη» του σπουδαίου Έλληνα πρεσβευτή της παραδοσιακής μουσικής και οργανοπαίκτη, Πετρολούκα Χαλκιά, σχετικά με το πώς γράφτηκε και ηχογραφήθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία των KC and the Sunshine Band, «That’s The Way (I Like It)».

«Disco night» στην ΕΡΑσπορ, για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι.

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Κάθε Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ 101.8 (διαδικτυακά: https://webradio.ert.gr/eraspor/), καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φυσικά αθλητές και προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο!

Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα απ’ αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Info:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

«Disco night» στην ΕΡΑσπορ

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport