Η ΕΡΑσπορ 101,8 παρουσιάζει: Ποδόσφαιρο, το παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο | Δευτέρα 15.02.2021

Η ΕΡΑσπορ 101,8 παρουσιάζει: Ποδόσφαιρο, το παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο | Δευτέρα 15.02.2021

Η ΕΡΑσπορ 101,8 παρουσιάζει:

Ποδόσφαιρο, το παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Το ποδόσφαιρο στη σκιά και στο φως», ο συγγραφέας Εδουάρδο Γκαλεάνο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μια ωραία ημέρα, η θεά του ανέμου φιλά το πόδι του άνδρα, ένα πόδι κακοπαθημένο και περιφρονημένο, και από εκείνο το φιλί γεννιέται το ποδοσφαιρικό είδωλο. Γεννιέται σε αχυρένια κούνια, σε τενεκεδόσπιτο, κι έρχεται στον κόσμο αγκαλιά με μια μπάλα. Εκείνος της δίνει λάμψη, της μιλάει, και μέσα από τη συνομιλία τους επικοινωνούν εκατομμύρια χωρίς φωνή».

Τα γραφόμενα του σπουδαίου Ουρουγουανού συγγραφέα αποτελούν την έμπνευση για την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου», με τον Τάσο Επιτρόπου, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ. Ένα ταξίδι στο παρελθόν για να απαντηθούν διαχρονικά ερωτήματα, όπως: «Τι είναι αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο τόσο αγαπητό;», «Γιατί ταυτιζόμαστε  με μια ομάδα, τι καθορίζει την επιλογή μας;», «Ποιες είναι οι οπαδικές ταυτότητες;», «Είναι το ποδόσφαιρο… θρησκεία;», «Γιατί κόμμα αλλάζουμε, αλλά ομάδα ποτέ;». Αυτά και άλλα πολλά θα ακουστούν και θα καταγραφούν, μέσα από το κοινωνικό πρίσμα.

Μπορεί η δυναμική του «βασιλιά των σπορ» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη να είναι τέτοια που συχνά γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολιτικούς και καθεστώτα, όμως για όσους το λατρεύουν είναι και μια μορφή τέχνης.

Άλλωστε, όπως είχε πει και ο σπουδαίος μουσικός Ντμίτρι Σοστακόβιτς: «Το ποδόσφαιρο είναι το μπαλέτο των μαζών»!

Καλεσμένοι στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νάσος Μπράτσος και ο μουσικός παραγωγός και ερευνητής Άγγελος Σταθόπουλος.

Την εκπομπή προλογίζει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέας Γιάννης Ζαϊμάκης, ενώ παρεμβαίνουν οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Δημήτρης Μηλάκας και Γιάννης Γεωργάκης.

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Κάθε Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ 101.8 (διαδικτυακά: https://webradio.ert.gr/eraspor/), καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φυσικά αθλητές και προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο!

Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα απ’ αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

 

Info:

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Ποδόσφαιρο, το παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport