Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας στην ΕΡΤ | Κυριακή 14.11.2021

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας στην ΕΡΤ | Κυριακή 14.11.2021

Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας
στην ΕΡΤ

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η ΕΡΤ, πάντα πιστή σε όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού, μεταδίδει και φέτος την κορυφαία αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση της χώρας μας: τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Δρόμο.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, από τις 8:30 το πρωί ώς τις 12:30 το μεσημέρι, η ΕΡΤ1 θα καλύψει απευθείας και αποκλειστικά την ιστορική διαδρομή από τον Μαραθώνα μέχρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Χιλιάδες δρομείς θα αγωνιστούν για τη διάκριση αλλά και τη μοναδική εμπειρία του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, οι μαραθωνοδρόμοι φέτος θα αγωνιστούν σε δύο ξεχωριστά γκρουπ, με την πρώτη εκκίνηση να δίνεται στις 9 το πρωί και τη δεύτερη 45 λεπτά αργότερα. Από τις 12:00 ώς τις 12:30, θα γίνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι απονομές στους νικητές -άνδρες και γυναίκες- του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου, αλλά και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται παράλληλα.

Στην περιγραφή του αγώνα θα είναι οι Περικλής Μακρής και Μιχάλης Μανουηλίδης, οι οποίοι θα βρίσκονται στο στούντιο της ΕΡΤ που έχει στηθεί για τις ανάγκες του Μαραθωνίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Παράλληλα, θα υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ τόσο από το σημείο εκκίνησης στον Μαραθώνα, όπου θα βρίσκεται ο Τάκης Κουλουμπής, όσο και από τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο από τους Βίκυ Σπύρου και Νίκο Γκομώλη.

Για τις ανάγκες της τηλεοπτικής μετάδοσης επιστρατεύονται όλες οι τεχνικές, διοικητικές και δημοσιογραφικές υπηρεσίες της ΕΡΤ, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη στελέχωση σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της μαραθώνιας διαδρομής.

Η γιορτή του αθλητισμού, ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 08:30 μόνο από την ΕΡΤ1.