Ο Σπύρος Καπράλος στην ΕΡΑσπορ! 27.05.2019

Ο Σπύρος Καπράλος στην ΕΡΑσπορ! 27.05.2019

Σπύρος Καπράλος στην ΕΡΑσπορ:
«Σημαντικό για την Ελλάδα η επιλογή μου στη ΔΟΕ»

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, που εντάσσεται στην οικογένεια των «αθανάτων» μελών της ΔΟΕ, μίλησε στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή «Αθλητικός Τουρισμός», που παρουσιάζουν ο Μάκης Τσίλκος και ο Φάνης Σκύφτας, επισήμανε ότι: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχει παρουσία και φωνή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

«Στη ΔΟΕ, εκεί που είναι το κέντρο των σημαντικών αποφάσεων των Ολυμπιακών. Έπειτα από τρία χρόνια η χώρα μας θα έχει τη θέση της εκεί που πρέπει: στη Διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια», είπε ακόμη ο κ. Καπράλος και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό είναι πώς εκτιμήθηκε η παρουσία μου και η προσπάθεια που έχω διαδραματίσει σε όλα τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, όπως και σε διεθνές επίπεδο. Γι’ αυτό  έγινε δεκτή η πρόταση του Τόμας Μπαχ, ώστε να γίνω μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας, μαζί με άλλα 9 στελέχη, που θα οριστικοποιηθεί και τυπικά  στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στις 26 Ιουνίου».

Ο ίδιος ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ, που πρότεινε τον κ. Καπράλο, γνωρίζεται μαζί του πολλά χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και συνεργάστηκε μαζί του για την τεκμηρίωση και προεργασία των εν λόγω αγώνων. «Αφότου ανέλαβε την προεδρία της Διεθνούς, ο κ. Μπαχ, όπως είπε ο κ. Καπράλος, έχει βοηθήσει  τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις καταστροφές στο Μάτι, αλλά και για τους πρόσφυγες με κατασκευή γηπέδου στη Μόρια και γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό. Όπως και για τις υποτροφίες 12.000 ευρώ σε κάθε αθλητή μας, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016».

Ακόμη, αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΕΟΕ «Υιοθετείστε έναν αθλητή» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είπε: «Φέτος είναι πολύ κρίσιμη η χρόνια, καθώς τους επόμενους 12 μήνες θα κριθούν σχεδόν όλες οι προκρίσεις. Θέλω να πιστεύω, ότι θα έχουμε μεγάλη παρουσία σε ατομικά, αλλά και σε πολλά ομαδικά αθλήματα, όπου θα διεκδικήσουμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Γι’ αυτό το εν λόγω πρόγραμμα με τις χορηγίες λειτουργεί για 130 αθλητές, που έχουν ασφάλιση, νοσοκομειακή και ιατρική περίθαλψη, γυμναστήρια για την προετοιμασία τους, τις μετακινήσεις για τους ίδιους και τον εξοπλισμό τους, για να πηγαίνουν σε αγώνες και προετοιμασία. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχής στο Τόκιο, θα εξαρτηθεί από τα ομαδικά αθλήματα, όπως πόλο ανδρών και γυναικών, του μπάσκετ ανδρών, του ανσάμπλ και της συγχρονισμένης κολύμβησης».

Για το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο κ. Καπράλος δήλωσε ότι: «Από το 2010, η λειτουργία του Παναθηναϊκού Σταδίου ως εκθεσιακός χώρος, είναι ο Νο1 χρηματικός αιμοδότης της Ολυμπιακής Επιτροπής. Με τους 275.000 επισκέπτες που πέρασαν πέρυσι, τα έσοδα που είχε η ΕΟΕ ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το νούμερο αυτό, χρόνο με το χρόνο, αυξάνεται».

Για το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου, που ανήκει στην ΕΟΕ, δήλωσε: «Δυστυχώς το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο έχει μεγάλα προβλήματα. Προσπαθήσαμε με την Περιφέρεια να βρούμε μια άκρη, αλλά η γραφειοκρατία είναι μεγάλη κι έμεινε στα χαρτιά. Έχει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας, που πρέπει να ξεπεραστούν. Θέλω να πιστεύω, ότι θα το βάλουμε μπροστά να φτιαχτεί, γιατί πονάει η ψυχή μου, αφού έχω μεγαλώσει αθλητικά εκεί, που το βλέπω κλειστό».

Για το ΟΑΚΑ, δήλωσε πώς: «Η ΕΟΕ δεν έχει επιστασία, έχει απλά δύο εκπροσώπους στη διοίκησή του, αφού είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Εμείς δίνουμε τη μάχη να παραμείνει χώρος άθλησης για όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, όπου θα προπονούνται οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα ερασιτεχνικά αθλήματα πρέπει να συνυπάρχουν με τα επαγγελματικά κι εμπορικά αθλήματα, για να μπορούν να συντηρούνται και να εξελίσσονται κι αυτά μαζί τους».

Για τις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τη ΔΟΕ, ώστε οι εγκαταστάσεις αυτές να μπορέσουν να συντηρηθούν και να βελτιωθούν, ώστε να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό. Το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων πρέπει να τονιστεί σε όλο τον κόσμο, πως είναι κτήμα όλων των μελών της Ολυμπιακής παγκόσμιας οικογένειας. Αποτελεί το ιστορικό κόσμημα των Ολυμπιακών».

Συντονιστείτε!

ΕΡΑσπορ 101,8… Σταθερή αξία!