Οι γυναίκες «κάνουν παιχνίδι» στην ΕΡΑσπορ! 09.12.2019

Οι γυναίκες «κάνουν παιχνίδι» στην ΕΡΑσπορ! 09.12.2019

«Κάνε Παιχνίδι Μόνος Σου»

Οι γυναίκες «κάνουν παιχνίδι»
στην ΕΡΑσπορ!
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 22:00-24:00

Ο αθλητισμός από την αρχαιότητα αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο και «πεδίο δράσης» των ανδρών. Γεννήθηκε στην Ελλάδα. Τη χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, τη χώρα που δίδαξε και μεταλαμπάδευσε τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλον τον κόσμο.

Η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου», που μεταδίδεται τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 22:00, από την ΕΡΑσπορ 101,8 είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του αθλητισμού και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: «ποιες “μάχες” έχουν κερδίσει και ποιες έχουν χάσει μέχρι σήμερα οι γυναίκες του αθλητισμού;» «αντιμετωπίζονται ισότιμα ή περιορίζονται στους ρόλους που … ευγενικά τους παραχωρεί το ανδρικό φύλο;».

Στο στούντιο θα βρίσκονται οι αθλητικές συντάκτριες Δώρα Παντέλη (πρώην αθλήτρια μπάσκετ) και η Ασπασία Βελονάκη, πρώην αθλήτρια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Οι δυο τους θα αναδείξουν σημαντικές πτυχές της παρουσίας της γυναίκας στο χώρο του αθλητισμού, μέσα όχι μόνο από την προσωπική εμπειρία τους, αλλά και από μελέτες και έρευνες στον χώρο των ΜΜΕ και του Αθλητισμού.

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν η Βούλα Πατουλίδου, η Μάνια Μπικόφ και η Εβίνα Μάλτση, σε μια εποχή που το ζήτημα «γυναίκα και αθλητισμός» βρίσκεται στα πρώτα θέματα της ατζέντας των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

«Κάνε Παιχνίδι Μόνος Σου»

Καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες και φυσικά αθλητές, έχουν πλέον τη δική τους εκπομπή! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα απ’ αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

 Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Ακούστε το τρέιλερ της εκπομπής εδώ: 

Συντονιστείτε!

ΕΡΑσπορ 101,8… Σταθερή αξία!

Info:

 Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 22:00

Εκπομπή: «Κάνε Παιχνίδι Μόνος Σου»

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport