Το Γκραν Πρι της Τοσκάνης στην ΕΡT Sports και στα διαδικτυακά Μέσα της...

Το Γκραν Πρι της Τοσκάνης στην ΕΡT Sports και στα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ 11-13.09.2020

FORMULA 1
Το Γκραν Πρι της Τοσκάνης
στην ΕΡT Sports και στα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ
Ημερομηνία μετάδοσης αγώνα: Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:10
EPA/ANSA

Ένατος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και η Formula 1 επισκέπτεται μια πίστα που, για πρώτη φορά στην ιστορία της, φιλοξενεί αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έχοντας εγκαινιαστεί το 1974, 35 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πανέμορφη πόλη της Φλορεντίας, το Μουτζέλο είναι γνωστό για τα Γκραν Πρι Μοτοσικλετών, που πραγματοποιούνται εκεί επί 30 χρόνια. Η ανάγκη, όμως, να αναπληρωθούν τάχιστα οι αγώνες που αναβλήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οδήγησε στην ένταξη του Μουτζέλο στο καλεντάρι της Formula 1. Και εγένετο, έτσι, Γκραν Πρι της Τοσκάνης.

Οι ελεύθερες, οι κατατακτήριες δοκιμές, καθώς και αγώνας του Γκραν Πρι της Τοσκάνης θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ, από τις 11 ώς τις 13 Σεπτεμβρίου 2020. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).

Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:10 (απευθείας σύνδεση από τις 15:50).

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», καθώς και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

EPA/MUGELLO PRESS OFFICE

Η πίστα του Μουτζέλο είναι μια από τις πιο όμορφες και γρήγορες πίστες παγκοσμίως. Χτισμένη εν μέσω μιας κοιλάδας, η μήκους 5,2 χιλιομέτρων διαδρομή ακολουθεί το ανάγλυφο των λόφων της Τοσκάνης σε μια συνεχόμενη εναλλαγή κλίσεων και ρυθμού, τόσο γρήγορου, που οι οδηγοί αναμένεται ότι δεν θα πέσουν σε κανένα σημείο κάτω από 4η στο οκτατάχυτο κιβώτιο σχέσεων… Παράλληλα, λόγω των υψομετρικών διαφορών του ανάγλυφου, οι θεατές έχουν τη μοναδική ικανότητα να παρακολουθούν τη δράση σχεδόν αμφιθεατρικά. Και ναι, δεν γράψαμε τυχαία τη λέξη θεατές, καθώς το Γκραν Πρι της Τοσκάνης θα είναι το πρώτο μέσα στο 2020, στο οποίο θα επιτραπεί η έλευση περιορισμένου αριθμού θεατών (οι οργανωτές ανακοίνωσαν τη διάθεση 2.880 εισιτηρίων), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη Ferrari (στην οποία ανήκει η πίστα εξάλλου) να τρέχει στον χιλιοστό αγώνα της ιστορίας της! Φυσικά, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας για την προστασία από τη νόσο COVID-19.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 16:10 (απευθείας σύνδεση από τις 15:50)