Το σατιρικό τραγούδι «Κάνει παιχνίδι» στην ΕΡΑσπορ | Καθαρή Δευτέρα 15.03.2021

Το σατιρικό τραγούδι «Κάνει παιχνίδι» στην ΕΡΑσπορ | Καθαρή Δευτέρα 15.03.2021

Το σατιρικό τραγούδι

«Κάνει παιχνίδι» στην ΕΡΑσπορ

Ημερομηνία μετάδοσης: Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Στο  σατιρικό τραγούδι είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» με τον Τάσο Επιτρόπου, την Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ 101,8.

Οι Έλληνες έχουν στο «είναι» τους τη σάτιρα από τα αρχαία χρόνια. Άλλωστε, ο Αριστοφάνης ήταν ο πρώτος διδάξας, που μέσα από τα έργα του «καυτηρίαζε» ό,τι ενοχλούσε τον λαό, ενώ παράλληλα περνούσε τα δικά του μηνύματα.

Ένα μουσικό ταξίδι στον χρόνο από τον Γιώργο Σουρή στο σήμερα. Εκλεκτοί καλεσμένοι, που χάραξαν και συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας να προσφέρουν στο συγκεκριμένο είδος τραγουδιού, μιλούν για τη σημασία του ελληνικού σατιρικού τραγουδιού και τη διαχρονικότητά του.

Στην εκπομπή παρεμβαίνουν, το σατιρικό ντουέτο Δημήτρης Μουντζουράκης και Μιχάλης Χατζηαρσενίου, γνωστοί από το συγκρότημα ETSI NTE, οι σπουδαίοι Θέμης Ανδρεάδης και Γιάννης Λογοθέτης, που με τις επιτυχίες τους σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή για το σατιρικό τραγούδι και όχι μόνο.

Επίσης, η Μαρία Κηλαηδόνη, η οποία συνεχίζει στα χνάρια που χάραξε ο πατέρας της, μιλά στην εκπομπή για το έργο που άφησε ο Λουκιανός.

Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του βραβευμένου μουσικού Σωκράτη Σινόπουλου, προέδρου του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου»,  ο οποίος αναφέρεται στην πολιτιστική αξία των σατυρικών τραγουδιών, που είναι γνωστά και ως «αθυρόστομα».

Την τιμητική τους έχουν και τραγούδια των Γιώργου Μαρίνου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Τζίμη Πανούση, Γιάννη Μηλιώκα, Γιάννη Ζουγανέλη, του συγκροτήματος Ημισκούμπρια και φυσικά του μοναδικού Χάρρυ Κλυνν (Βασίλη Τριανταφυλλίδη).

«Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Κάθε Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, στην ΕΡΑσπορ 101.8 (διαδικτυακά: https://webradio.ert.gr/eraspor/), καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, φυσικά αθλητές και προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο!

Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα απ’ αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.

Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Info:

Καθαρή Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, ώρα 22:00-24:00

Εκπομπή: «Κάνε παιχνίδι μόνος σου»

Αφιέρωμα στο σατιρικό τραγούδι

Live Streaming: radiostreaming.ert.gr/ert-erasport