Αποκλειστική συνέντευξη της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, στο ΕΡΤNEWS...

Αποκλειστική συνέντευξη της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, στο ΕΡΤNEWS | Σάββατο 9.12.2023

Αποκλειστική συνέντευξη της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, στο ΕΡΤNEWS

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:15

Την πρώτη εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη από τον διορισμό της ως πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα, παραχώρησε η Λοράνς Αουέρ στο ΕΡΤNEWS και στον Γιάννη Μούτσιο. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στις 19:15, αμέσως μετά το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων.

Η Γαλλίδα πρέσβειρα μιλάει για την πρόθεση δημιουργίας κοινών γραμμών παραγωγής για τις φρεγάτες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη συμβολή των ελληνικών εταιρειών.

Για τη σχέση Τουρκίας-Γαλλίας, η Λοράνς Αουέρ επισημαίνει πως είναι μια σχέση υπό συζήτηση και με πολλές υποχρεώσεις από την Άγκυρα, ενώ χαιρετίζει την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ακόμη, η Γαλλίδα πρέσβειρα μιλάει για τον πόλεμο στη Γάζα και τα εμπόδια στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Δεν παραλείπει να αναφερθεί, τέλος, στην κλιματική αλλαγή, καθώς και στην αλληλεγγύη που επέδειξε η Γαλλία προς την Ελλάδα. έπειτα από τις φυσικές καταστροφές στον Έβρο και στη Θεσσαλία.