«Αυτός και ο άλλος» στην ΕΡΤ1 – Ο Γιώργος Αρμένης διηγείται σταθμούς...

«Αυτός και ο άλλος» στην ΕΡΤ1 – Ο Γιώργος Αρμένης διηγείται σταθμούς από τη γεμάτη σημαντικούς ρόλους ζωή του | 07.10.2022

«Αυτός και ο άλλος» στην ΕΡΤ1

Ο Γιώργος Αρμένης διηγείται σταθμούς
από τη γεμάτη σημαντικούς ρόλους ζωή του
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στις 23:30

Από τον Κάρολο Κουν στον Παντελή Βούλγαρη και από το Άγιο Όρος στην παρέα του «Αυτός και ο άλλος». Για τον Γιώργο Αρμένη… «Όλα είναι δρόμος» και συγκεκριμένα ο δρόμος της υποκριτικής τέχνης.

Ο μεγάλος μας ηθοποιός έρχεται στην παρέα της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος», με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, στις 23:30, για να διηγηθεί σταθμούς από τη γεμάτη σημαντικούς ρόλους και ξεχωριστές συναντήσεις ζωή του.

Μιλάει για τις τηλεοπτικές εμπειρίες του, αλλά και για τη σπουδαία κινηματογραφική εμφάνισή του στην ταινία «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη, που του χάρισε και το πρώτο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Θυμάται πώς κατάφερε να ταυτιστεί με τον «Μάκη Τσετσένογλου» και πώς αισθάνεται όταν ακόμη στον δρόμο του φωνάζουν το θρυλικό «Ηλία, ρίχ’ το».

Επίσης, αναφέρεται στα δύσκολα παιδικά του χρόνια και στην επώδυνη σχέση με τον πατέρα του, τον οποίο δεν κάλεσε ποτέ στο θέατρο. Μεταφέρει αναμνήσεις από την ξεχωριστή σχέση του με τον μεγάλο θεατράνθρωπο Κάρολο Κουν και θυμάται περιστατικά από τη θητεία του στο Θέατρο Τέχνης. Περιγράφει την περίοδο που δούλευε ως μάγειρας στα καράβια, αποκαλύπτει τον ρόλο του Αλέκου Αλεξανδράκη στο ξεκίνημά του στον χώρο της υποκριτικής, ενώ παράλληλα μιλάει για τα Εξάρχεια, για το θέατρό του και πώς βιώνει τα τελευταία χρόνια τη μοναξιά, μετά την ξαφνική απώλεια της γυναίκας του.

Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Διεύθυνση παραγωγής: Τζέλικα Αθανασίου
Σκηνογραφία: Λεωνίδας Γιούτσος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Κοντογιάννης
Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Βίνια Λυριτζή
Συντονισμός παραγωγής: Δημήτρης Κιτσικούδης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Βαϊμάκης, Έρρικα Ρούσσου, Μπέττυ Τσιακμάκη
Φωτογραφίες: Μπάμπης Κουγεμήτρος

Δείτε το τρέιλερ.