ΕΡΤ1: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ με την Κάτια Ζυγούλη – «Μηνάς ο Έλληνας, Minas...

ΕΡΤ1: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ με την Κάτια Ζυγούλη – «Μηνάς ο Έλληνας, Minas ο διεθνής» 06.06.2020

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΟΔΑΣ»
Με την Κάτια Ζυγούλη

«Μηνάς ο Έλληνας, Minas ο διεθνής»

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, στις 16:00

Με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Μηνά Σπυρίδη, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με το μικρό του όνομα, κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1 οι «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη.

Πολυτάλαντος και δημιουργικός, ο Μηνάς έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο, ως σχεδιαστής κοσμημάτων, αντικειμένων, επίπλων καθώς και εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, διακρινόμενος για τη χαρακτηριστική, καθαρή ματιά του- έναν συνδυασμό λιτότητας και εργονομίας, μακριά από οτιδήποτε περιττό.

Οι «Ιστορίες Μόδας» διηγούνται την πορεία του από τα νεανικά του χρόνια στη Νέα Ιωνία, την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ως ποδηλάτης της ομάδας της ΑΕΚ και την ιδιαίτερα δημιουργική του εμπειρία στο ναυτικό, τα χρόνια της διδακτορίας, όταν άφησε πίσω του την Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στην Αμερική, αλλά και τη νοσταλγία που τον οδήγησε πίσω στην πατρίδα για να συνεχίσει την καλλιτεχνική και προσωπική του διαδρομή.

Η Κάτια Ζυγούλη συναντά τους δικούς του ανθρώπους, που μιλούν για πρώτη φορά σε τηλεοπτική κάμερα για τον Μηνά, όπως τον γνώρισαν και τον έζησαν. Για την οικογενειακή ζωή του μιλά η σύζυγός του, Τζίνα Μαργαριτοπούλου και τα παιδιά του, Προμηθέας και Αρίων Σπυρίδης. Για τον στενό τους φίλο και συνεργάτη μιλούν ο φωτογράφος Κώστας Κουτάγιαρ, ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Βασίλης Κοντόπουλος, ενώ το δικό του μήνυμα για τον Μηνά στέλνει από τις ΗΠΑ και ο Γιαπωνέζος σεφ και ιδρυτής των εστιατορίων Nobu, Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa.

Παρουσίαση-αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Αρχισυνταξία: Έλις Κις

Σύνταξη: Βιβή Μωραΐτου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης

Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κολλάρος

Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ, Πάθη Κατσούφη – Filmiki Productions