ΕΡΤ1: Ο Απόστολος Παπαστάμος & η Κατερίνα Στεφανίδη στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ...

ΕΡΤ1: Ο Απόστολος Παπαστάμος & η Κατερίνα Στεφανίδη στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas με τον Γιώργο Καπουτζίδη 15 & 16.05.2021

Ο Απόστολος Παπαστάμος & η Κατερίνα Στεφανίδη

στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas

 Με τον Γιώργο Καπουτζίδη 

Τον βενιαμίν της Εθνικής Oμάδας Kολύμβησης, Απόστολο Παπαστάμο, κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων στα 400 μέτρα μεικτής, και τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, συναντά ο Γιώργος Καπουτζίδης, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, στις 18:15, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. 

Η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα. Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18:15, μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού. Μια προσπάθεια, από την οποία όλοι εμείς θα παρακολουθήσουμε λίγα λεπτά, την ημέρα του αγώνα, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει το άθλημα-αγώνισμα των μελών της Team Hellas, προσπαθεί να «φορέσει» τα παπούτσια τους, για να διαπιστώσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν μέσο άνθρωπο, και να φέρει τους αθλητές ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Μετά την τηλεοπτική μετάδοσή της, η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Επίσης, μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στις 00:15.

Ποια είναι η Team Hellas

Η Team Hellas είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα με 116 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή που έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους Έλληνες. Έχει καθολική αποδοχή, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αποκαλείται «Ελλάς» και όχι «Greece» και απαρτίζεται από αθλητές με ξεχωριστό ταλέντο, που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης

Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου

Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη

Παραγωγή: AN Sports and Media

 

Σάββατο 15 Μαΐου 2021, ώρα 18:15

Εκπομπή 15η: Απόστολος Παπαστάμος – Kολύμβηση 200 και 400 μέτρα μεικτής

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες με παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Απόστολος Παπαστάμος είναι ο βενιαμίν της Εθνικής Oμάδας Kολύμβησης, καθώς έκλεισε νωρίς θέση για τους Ολυμπιακούς κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στα 400 μέτρα μεικτής. Επιπλέον, έπιασε και το υψηλό όριο στα 200 μέτρα μεικτής και έχει στόχο στο Τόκιο να κολυμπήσει τουλάχιστον 1.000 μέτρα συνολικά, για να φτάσει έστω σε έναν τελικό.

Στο πιο δύσκολο αγώνισμα της κολύμβησης, αυτό των 400 μέτρων μεικτής, ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει και καταφέρνει να κολυμπήσει… κάποια μέτρα, πριν αποφασίσει να «κρεμάσει» το σκουφάκι του και να αποσυρθεί. Πώς τα κατάφερε; Το εξηγεί στον Γιώργο Καπουτζίδη, που θα επιχειρήσει να κολυμπήσει 16 φορές σε κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων στον Δρόμο για το Τόκιο.

Δείτε το trailer.

Κυριακή 16 Μαΐου 2021, ώρα 18:15

Εκπομπή 16η: Δώρα Γκουντούρα – ξιφασκία, σπάθη

Η χρυσή Κατερίνα μαθαίνει επί κοντώ στον Γιώργο

Η Κατερίνα Στεφανίδη πηγαίνει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο ως κάτοχος τίτλου. Νικήτρια του τελικού το 2016 στο επί κοντώ των γυναικών, είναι αυτή που όλες θέλουν να κερδίσουν. Ρωσία, ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κερδίσει τα πέντε χρυσά ολυμπιακά μετάλλια από το 2000, οπότε το επί κοντώ των γυναικών μπήκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Στον Δρόμο για το Τόκιο, η Στεφανίδη εξηγεί στον Γιώργο Καπουτζίδη πώς έφτασε στην κορυφή, έγινε η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στίβου όλων των εποχών και πώς ο ίδιος θα καταφέρει να βάλει κοντάρι για να πραγματοποιήσει το πρώτο του άλμα στο πολυσύνθετο αγώνισμα τού επί κοντώ.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης

Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου

Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη

Παραγωγή: AN Sports and Media

Δείτε το trailer.