ΕΡΤ1: Ο Χρήστος Βολικάκης & ο Ανδρέας Βαζαίος στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ...

ΕΡΤ1: Ο Χρήστος Βολικάκης & ο Ανδρέας Βαζαίος στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas με τον Γιώργο Καπουτζίδη | 10 &11.04.2021

Ο Χρήστος Βολικάκης & ο Ανδρέας Βαζαίος
στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas
 Με τον Γιώργο Καπουτζίδη 

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην ποδηλασία πίστας Χρήστο Βολικάκη και τον πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, Ανδρέα Βαζαίο, συναντά ο Γιώργος Καπουτζίδης, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 18:15, στο πλαίσιο της εκπομπής Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. 

Η νέα εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα. Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18:15, θα μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού. Μια προσπάθεια, από την οποία όλοι εμείς θα παρακολουθήσουμε λίγα λεπτά, την ημέρα του αγώνα, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει το άθλημα-αγώνισμα των μελών της Team Hellas, προσπαθεί να «φορέσει» τα παπούτσια τους, για να διαπιστώσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν μέσο άνθρωπο, και να φέρει τους αθλητές ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Μετά την τηλεοπτική μετάδοσή της, η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Επίσης, θα μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στις 00:15.

Ποια είναι η Team Hellas

Η Team Hellas είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα με 116 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή που έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους Έλληνες. Έχει καθολική αποδοχή, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αποκαλείται «Ελλάς» και όχι «Greece» και απαρτίζεται από αθλητές με ξεχωριστό ταλέντο, που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης

Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου

Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη

Παραγωγή: AN Sports and Media

Σάββατο 10 Απριλίου 2021, ώρα 18:15

Εκπομπή 5η: Χρήστος Βολικάκης – Ποδηλασία πίστας, όμνιουμ

125 χρόνια μετά, η Ελλάδα διεκδικεί και πάλι μετάλλιο. Το πιο δύσκολο αγώνισμα της ποδηλασίας πίστας είναι το όμνιουμ. Πρόκειται για τέτραθλο με όλα τα αγωνίσματα της πίστας, που είναι: Scratch, Tempo, Elimination, Points.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στον Δρόμο για το Τόκιο κάνει στάση στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, για να γνωρίσει τα μυστικά του όμνιουμ από τον Χρήστο Βολικάκη, έναν εκ των κορυφαίων αθλητών ποδηλασίας πίστας στον κόσμο και υποψήφιο για μια θέση στο βάθρο των νικητών στους Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελλάδα έχει να κερδίσει ολυμπιακό μετάλλιο στην ποδηλασία πίστας από το 1896 και στην 4η συμμετοχή του, ο σπρίντερ Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος πλέον δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην αντοχή, θέλει να βάλει ένα τέλος στην περίοδο των 125 ετών χωρίς μετάλλιο για την Ελλάδα. Πόσο δύσκολο είναι να τα καταφέρει; Θα μας το εξηγήσει ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος δοκίμασε το αγωνιστικό ποδήλατο, που τα έχει όλα εκτός από… φρένα. 

Δείτε το trailer.

 

Κυριακή 11 Απριλίου 2021, ώρα 18:15

Εκπομπή 6η: Ανδρέας Βαζαίος – Κολύμβηση, 200μ. μεικτή

Το 2012 στο Λονδίνο, ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν το μικρότερο σε ηλικία μέλος της Team Hellas. Εννέα χρόνια αργότερα, έχει προσθέσει δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στο βιογραφικό του, ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ και την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα κολυμβητή στους Αγώνες του Ρίο το 2016.

Οι προσδοκίες στο Τόκιο είναι υψηλές για τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος θα επιδιώξει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα συμμετάσχει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στα 200μ. μεικτή. Ο Γιώργος Καπουτζίδης επιχειρεί να ακολουθήσει στα τέσσερα στιλ της μεικτής, ύπτιο, πεταλούδα, πρόσθιο και ελεύθερο, τον ταχύτερο Ευρωπαίο όλων των εποχών σε 25άρα πισίνα. Θα τα καταφέρει;

Δείτε το trailer.