ΕΡΤ1: Οι Γιάννης Μιτάκης & Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team...

ΕΡΤ1: Οι Γιάννης Μιτάκης & Πολυχρόνης Τζωρτζάκης στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas με τον Γιώργο Καπουτζίδη | 22 & 23.05.2021

Οι Γιάννης Μιτάκης και Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

στον ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas

 Με τον Γιώργο Καπουτζίδη 

Τον αθλητή της ιστιοπλοΐας, στην κατηγορία φιν, Γιάννη Μιτάκη, και τον Χανιώτη πρωταθλητή στην ποδηλασία δρόμου, Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, συναντά ο Γιώργος Καπουτζίδης, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, στις 18:15, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, με επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. 

Η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα. Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 18:15, μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού. Μια προσπάθεια, από την οποία όλοι εμείς θα παρακολουθήσουμε λίγα λεπτά, την ημέρα του αγώνα, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει το άθλημα-αγώνισμα των μελών της Team Hellas, προσπαθεί να «φορέσει» τα παπούτσια τους, για να διαπιστώσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν μέσο άνθρωπο, και να φέρει τους αθλητές ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Μετά την τηλεοπτική μετάδοσή της, η εκπομπή είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Επίσης, μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, στις 00:15.

Ποια είναι η Team Hellas

Η Team Hellas είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα με 116 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή που έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους Έλληνες. Έχει καθολική αποδοχή, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αποκαλείται «Ελλάς» και όχι «Greece» και απαρτίζεται από αθλητές με ξεχωριστό ταλέντο, που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Σάββατο 22 Μαΐου 2021, ώρα 18:15

Εκπομπή 17η: Γιάννης Μιτάκης – Ιστιοπλοΐα, φιν

Η κατηγορία φιν στην ιστιοπλοΐα θα εμφανιστεί για τελευταία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετά το Τόκιο βγαίνει εκτός ολυμπιακού προγράμματος. Ο Γιάννης Μιτάκης θα αγωνιστεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς και θέλει να αποχαιρετήσει το σκάφος διεκδικώντας ένα μετάλλιο στα νερά της Ενοσίμα.

Στον «Δρόμο για το Τόκιο», μοιράζεται τις εμπειρίες του από το 2012 και το 2016 με τον Γιώργο Καπουτζίδη, του δείχνει πώς να χειρίζεται ένα σκάφος φιν και τι θα κάνει μόλις εμφανιστεί… καρχαρίας.

Δείτε το trailer.

Κυριακή 23 Μαΐου 2021, ώρα 18:15

Εκπομπή 18η: Πολυχρόνης Τζωρτζάκης – Ποδηλασία δρόμου

Από το 1896 μέχρι και το 2016, μόλις δύο Έλληνες ποδηλάτες έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τον επίπονο αγώνα της ποδηλασίας δρόμου στους Ολυμπιακούς. Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης θα αγωνιστεί στο Τόκιο κάνοντας πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 234 χιλιομέτρων.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής αποκαλύπτει στον Γιώργο Καπουτζίδη τους λόγους που τον οδήγησαν στην ποδηλασία δρόμου, του εξηγεί τι σημαίνει στην ποδηλασία η φράση «αγοράζω οικόπεδο» και καταστρώνουν μαζί την τακτική του δύσκολου αγώνα, που θα διεξαχθεί στο βουνό Φούτζι.

Δείτε το trailer.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης

Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου

Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη

Παραγωγή: AN Sports and Media