ΕΡΤ1 – «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό | Καλεσμένοι οι Κατερίνα...

ΕΡΤ1 – «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό | Καλεσμένοι οι Κατερίνα Τσιρίδου, Δημήτρης Γεωργαλάς, Γιασεμή Κηλαηδόνη, Νίκος Μιχαλόπουλος, Σταυριανή Ζερβακάκου | 25-29.03.2024, στις 14:00

ΕΡΤ1

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Κατερίνα Τσιρίδου,
Δημήτρης Γεωργαλάς, Γιασεμή Κηλαηδόνη,
Νίκος Μιχαλόπουλος, Σταυριανή Ζερβακάκου
Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 14:00

Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η αγαπημένη εκπομπή με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, κάθε ημέρα, στις 14:00,  μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική μπορεί να εκτοξεύσει τις αισθήσεις σώματος και νου.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπομπή που μας μαθαίνει όλους τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου, έρχεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με νέες συνταγές, εκλεκτούς καλεσμένους και μοναδικές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, με αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ηθοποιούς, μαγειρεύει, πλημμυρίζοντας την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» με διατροφικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Εκατοντάδες ελληνικά, αλλά και κυπριακά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αξιοποιούνται μέσα από δημιουργικές, ευφάνταστες, αλλά και γρήγορες και οικονομικές συνταγές.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, στις 14:00

«Μπακαλιάρος τηγανητός με παντζάρι σκορδαλιά και φιστίκι κελυφωτό, σιμιγδαλένιος χαλβάς δίχρωμος με πορτοκάλι και σοκολάτα»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Κατερίνα Τσιρίδου

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός γιορτάζει την εθνική επέτειο στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» μαζί με την εκπρόσωπο του ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού της γενιάς της, Κατερίνα Τσιρίδου. Οι δυο τους μαγειρεύουν δυο λαχταριστά πιάτα, που ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος της ημέρας. Ποια είναι αυτά; Μπακαλιάρος τηγανητός με παντζάρι σκορδαλιά και φιστίκι κελυφωτό και επιδόρπιο έναν σιμιγδαλένιο χαλβά δίχρωμο με πορτοκάλι και σοκολάτα. Η μουσικός μας μιλάει για το ρεμπέτικο τραγούδι μετά μουσικής,  καθώς και για το βιβλίο της «#Επαγγελματίας…χοντρή», που αναφέρεται σε προσωπικά βιώματα.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στις 14:00

«Λαδοπαξίμαδο Κυθήρων, ανεβατό»
Καλεσμένος ο Δημήτρης Γεωργαλάς

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της εκπομπής «ΠΟΠ Μαγειρική» τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Γεωργαλά, ο οποίος μας μιλάει για τον «Σασμό», αλλά και για τη συνεργασία του με τη διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιό Vanessa Paradis στην ταινία «Girl on the bridge». Ο Δημήτρης Γεωργαλάς βοηθάει τον σεφ της «ΠΟΠ Μαγερικής» να φτιάξουν δύο συνταγές, έχοντας πρώτες ύλες το λαδοπαξίμαδο Κυθήρων και το ανεβατό.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στις 14:00

«Κρόκος Κοζάνης, ελαιόλαδο Θάσου»
Καλεσμένη η Γιασεμή Κηλαηδόνη

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην «ΠΟΠ Μαγειρική» την ηθοποιό Γιασεμή Κηλαηδόνη. Μαζί με τον σεφ φτιάχνουν δύο πιάτα με δύο σπουδαία ελληνικά προϊόντα, τον κρόκο Κοζάνης και το ελαιόλαδο Θάσου, δημιουργώντας μία γευστική πανδαισία. Η Γιασεμή Κηλαηδόνη μοιράζεται τις εμπειρίες της λέγοντας πώς είναι να μεγαλώνεις μέσα σε μια καλλιτεχνική οικογένεια και μας εξομολογείται ότι την ενοχλούσε η δημοφιλία του πατέρα της, Λουκιανού Κηλαηδόνη, γιατί δεν ήθελε να τον διεκδικούν άλλοι άνθρωποι.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, στις 14:00

«Παφίτικο λουκάνικο, ελληνικά βερίκοκα»
Καλεσμένος ο Νίκος Μιχαλόπουλος

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός βρίσκονται στη θέση τους, πιστοί στο ραντεβού τους, κάθε ημέρα στις 14:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, δείχνοντας πως η ελληνική γη και οι Έλληνες παραγωγοί μπορούν να κάνουν θαύματα.  Αυτή τη φορά, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο συγγραφέας, αλλά συγχρόνως και καταξιωμένος αθλητής, Νίκος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μοιράζεται τα μυστικά της διατροφής, αλλά συγχρόνως εξηγεί την αξία της άθλησης στη ζωή μας. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δημιουργούν δύο πιάτα, το πρώτο με παφίτικο λουκάνικο και το δεύτερο με πρώτη ύλη τα ελληνικά βερίκοκα. Το αποτέλεσμα ήταν απλά μία γευστική μαγεία.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 14:00

«Φορμαέλα Αράχοβας Παρνασσού, καβουρμάς»
Καλεσμένη η Σταυριανή Ζερβακάκου

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός έρχονται στην ΕΡΤ1 και μαγειρεύουν τους ελληνικούς θησαυρούς της ελληνικής γης. Αυτή τη φορά ο καταξιωμένος σεφ υποδέχεται στο στούντιο μία συνάδελφό του, την ταλαντούχα Μανιάτισσα σεφ, Σταυριανή Ζερβακάκου, η οποία ξέρει από ελληνικό παραδοσιακό φαγητό! Μαζί δημιουργούν δύο πιάτα, το πρώτο με φορμαέλα Αράχοβας Παρνασσού και το δεύτερο με καβουρμά, ενώ η γνωστή μαγείρισσα αποκαλύπτει τα μικρά μυστικά για να απογειωθεί η γεύση στο φαγητό.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

#popmageiriki

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Υπεύθυνος καλεσμένων – δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Φωτογραφικό υλικό των πέντε επεισοδίων. 
Ο Ανδρέας Λαγός με την Κατερίνα Τσιρίδου
Με τον Δημήτρη Γεωργαλά
Με τη Γιασεμή Κηλαηδόνη
Με τον Νίκο Μιχαλόπουλο
Με τη Σταυριανή Ζερβακάκου