ΕΡΤ1 – «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό | Καλεσμένοι οι Θάνος...

ΕΡΤ1 – «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό | Καλεσμένοι οι Θάνος Τοκάκης, Μαργαρίτα Νικολαΐδη, Λάζος Μαντικός, Νάνσυ Μπούκλη, Γεωργία Παράσχου | 12-16.02.2024, στις 14:00

ΕΡΤ1

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Θάνος Τοκάκης, Μαργαρίτα Νικολαΐδη,
Λάζος Μαντικός, Νάνσυ Μπούκλη, Γεωργία Παράσχου
Δευτέρα 12 έως Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00

Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η αγαπημένη εκπομπή με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, κάθε ημέρα, στις 14:00,  μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική μπορεί να εκτοξεύσει τις αισθήσεις σώματος και νου.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η εκπομπή που μας μαθαίνει όλους τους θησαυρούς της ελληνικής υπαίθρου, έρχεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με νέες συνταγές, εκλεκτούς καλεσμένους και μοναδικές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, με αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ηθοποιούς, μαγειρεύει, πλημμυρίζοντας την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» με διατροφικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Εκατοντάδες ελληνικά, αλλά και κυπριακά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ αξιοποιούνται μέσα από δημιουργικές, ευφάνταστες, αλλά και γρήγορες και οικονομικές συνταγές.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00

«Φασόλια γίγαντες, ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας, μοσχαρίσιο συκώτι»
Καλεσμένος ο Θάνος Τοκάκης

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00, την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» επισκέπτεται ο βραβευμένος με το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», Θάνος Τοκάκης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν μια συνταγή με φασόλια γίγαντες, ελέφαντες Πρεσπών Φλώρινας και μία δεύτερη με μοσχαρίσιο συκώτι. Ανάμεσα σε άλλα μας λέει πώς ξεκίνησε η αγάπη του για το θέατρο και για τη μαγειρική αλλά και για το ποιος μαγειρεύει περισσότερο στο σπίτι.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00

«Ελληνική πέστροφα, κολοκάσι Σωτήρας»
Καλεσμένη η Μαργαρίτα Νικολαΐδη

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται στο στούντιο την πρώτη Ελληνίδα MasterChef, Μαργαρίτα Νικολαΐδη. Oι δύο σεφ μαγειρεύουν μαζί δύο γευστικά πιάτα, το ένα με ελληνική πέστροφα και το άλλο με κολοκάσι Σωτήρας. Η ίδια μας μιλάει για την εμπειρία της από το MasterChef, πώς βίωσε την αναγνωρισιμότητα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής και παράλληλα θυμάται τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσε.

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00

«Ελληνική σελινόριζα, κασέρι»
Καλεσμένος ο Λάζος Μαντικός

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, ο καταξιωμένος σεφ Ανδρέας Λαγός, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την «ΠΟΠ Μαγειρική» δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα που ενθουσιάζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αυτή τη φορά υποδέχεται στο στούντιο τον γνωστό δημοσιογράφο από το «Καλημέρα Ελλάδα», Λάζο Μαντικό. Πέρα από τα μυστικά και τα ευτράπελα της ενημέρωσης, οι δύο άντρες δημιουργούν δύο μοναδικά πιάτα. Το πρώτο χρησιμοποιώντας ελληνική σελινόριζα και το δεύτερο με κασέρι, απογειώνοντας τις γεύσεις.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00

«Γραβιέρα Κρήτης, ελληνικό χταπόδι»
Καλεσμένη η Νάνσυ Μπούκλη

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» φιλοξενεί την ηθοποιό Νάνσυ Μπούκλη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πιάτα, το πρώτο με γραβιέρα Κρήτης και το δεύτερο με ελληνικό χταπόδι. Η ταλαντούχα ηθοποιός μιλάει για την εμπειρία της από τη σειρά της ΕΡΤ1, «Παραλία» αλλά και για τον ρόλο της στη θεατρική παράσταση «Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα».

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00

«Θρούμπα Θάσου, ανθότυρο»
Καλεσμένη η Γεωργία Παράσχου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την ιδρύτρια του Humanity Greece, Γεωργία Παράσχου. Μαζί με τον καταξιωμένο σεφ μαγειρεύουν δύο απίθανα πιάτα, το ένα με θρούμπα Θάσου και το άλλο με ανθότυρο. Η Γεωργία Παράσχου μάς εξηγεί πώς ξεκίνησε η αγάπη της και η ενασχόλησή της με τον εθελοντισμό αλλά και πώς κατάφερε το Humanity Greece να θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

#popmageiriki

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Υπεύθυνος καλεσμένων – δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Φωτογραφικό υλικό των πέντε επεισοδίων. 
Ανδρέας Λαγός, Θάνος Τοκάκης
Ανδρέας Λαγός, Μαργαρίτα Νικολαΐδη
Λάζος Μαντικός, Ανδρέας Λαγός
Ανδρέας Λαγός, Νάνσυ Μπούκλη
Ανδρέας Λαγός, Γεωργία Παράσχου