«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1 – Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της Κυβέλης φέρνει...

«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1 – Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της Κυβέλης φέρνει χαρά αλλά και ανυπέρβλητα εμπόδια! | Σάββατο 22.10.2022

«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1

Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη της Κυβέλης φέρνει χαρά
αλλά και ανυπέρβλητα εμπόδια!
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

Η Κυβέλη ετοιμάζει μια μεγάλη έκπληξη στον Γεώργιο. Του αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της, που εν μέσω σημαντικών πολιτικών και θεατρικών γεγονότων, έρχεται για να τους δώσει χαρά, αλλά ταυτόχρονα να τους φέρει αντιμέτωπους με τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχουν να επιλύσουν. Κυβέλη και Παπανδρέου πρέπει επειγόντως να πάρουν διαζύγιο από τους πρώην τους. Πόσο εύκολο θα είναι αυτό; Τα γεγονότα παίρνουν αναπάντεχη τροπή στο έκτο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00.

Δείτε το trailer του έκτου επεισοδίου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, ώρα 22:00

Επεισόδιο 6ο: 1968 Η Κυβέλη παίρνει ένα από τα αγαπημένα λουλούδια του Γεωργίου, για να του το πάει στο νοσοκομείο. Η στρατιωτική κυβέρνηση υπογράφει την ανάθεση ενός  μεγάλου έργου, της Εγνατίας Οδού. Η Όλγα προετοιμάζει το κυριακάτικο σχέδιό της. Αυτή η Κυριακή θα είναι πολύ σημαντική για το ζευγάρι. Η γειτόνισσά της έρχεται να την προσκαλέσει σ’ ένα πάρτι που ετοιμάζει. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης μελετάνε τα λάθη που κάνανε καθώς μεγάλωνε ο γιος τους. Ο Φώντας διαβάζει το ημερολόγιο του Κροντηρά. Οι γιατροί του Γεωργίου αποφασίζουν να τον χειρουργήσουν. 1928 Σ’ ένα κρυφό ραντεβού τους, η Κυβέλη ετοιμάζει μια έκπληξη στον Παπανδρέου, του αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της. Πρέπει να αντιμετωπίσουν εκείνη τον Θεοδωρίδη κι εκείνος τη Σοφία Μινέικο. Πόσο εύκολο θα είναι αυτό; Ο Βενιζέλος υπόσχεται χαρτοφυλάκιο στον Γεώργιο, αν εκλεγούν. Κυβέλη και Παπανδρέου πρέπει επειγόντως να πάρουν διαζύγιο από τους πρώην τους. Η γέννα του παιδιού τους δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα, αλλά κάπου με μεγάλη μυστικότητα.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα δραματική ιστορική σειρά μυθοπλασίας «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο, στις 22:00.

Με τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ, το ευρηματικό σενάριο της Ρένας Ρίγγα, τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη.

Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου (Αττίκ), Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Σενάριο: Ρένα Ρίγγα

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτογραφίες: Διονύσης Κουμνιώτης

Παραγωγή: RedLine Productions

Φωτογραφικό υλικό (Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης)
Άρης Λεμπεσόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Άρης Λεμπεσόπουλος Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Λένα Παπαληγούρα Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Αργύρης Πανταζάρας Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Αλέξανδρος Βάρθης, Αλέξανδρος Τούντας Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Μιχάλης Συριόπουλος Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Από αριστερά: Π. Σταθακοπούλου, Κ. Καραμπέτη, Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη) Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γεράσιμος Σκαφίδας Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Δημήτρης Σαμόλης Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Πέγκυ Τρικαλιώτη Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Πέγκυ Σταθακοπούλου Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης

 

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το 6ο επεισόδιο
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης