«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1 – Η γέννηση του Γιωργάκη γίνεται αφορμή...

«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1 – Η γέννηση του Γιωργάκη γίνεται αφορμή για τον πρώτο μεγάλο καβγά Κυβέλης-Παπανδρέου | Σάββατο 29.10.2022

«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1

Η γέννηση του Γιωργάκη γίνεται αφορμή
για τον πρώτο μεγάλο καβγά Κυβέλης-Παπανδρέου
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00

Ο Γιωργάκης, καρπός του έρωτα της Κυβέλης και του Παπανδρέου, γεννιέται στην Ελβετία. Το πιστοποιητικό γέννησης, όμως, είναι η αιτία για τον πρώτο μεγάλο καβγά του ζευγαριού. Μεταφερόμαστε στο 1968, όταν ο Παπανδρέου υποβάλλεται σε εγχείρηση στομάχου. Η Κυβέλη αγωνιά, αναπολεί τις καλές στιγμές και ανασύρει παλιές ιστορίες διαβάζοντας τα γράμματα του Γιώργη προς αυτήν στο έβδομο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00.

Δείτε το trailer του έβδομου επεισοδίου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, ώρα 22:00

Επεισόδιο 7ο: 1968 Ο Παπανδρέου υποβάλλεται σε εγχείρηση στομάχου. Η κόρη της Κυβέλης, Μιράντα, συμπαραστέκεται στη μητέρα της, που αγωνιά. Ο Γκούβερης με τον λοχαγό συζητoύν για την πίστη του Φώντα στη δικτατορία, που έχουν αρχίσει να αμφισβητούν. Στον «Ευαγγελισμό» απαγορεύουν την είσοδο στο δωμάτιο του Παπανδρέου στον γιο του, Γιωργάκη. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης πλησιάζουν στον τελικό σκοπό τους. Ο έρωτας της Αγάπης και του Σπύρου του σοφέρ δεν μένει μυστικός. Η Κυβέλη «ξεθάβει» παλιές ιστορίες, διαβάζοντας τα γράμματα του Γιώργη προς αυτήν.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Γεννιέται στην Ελβετία ο Γιωργάκης, ο γιoς της Κυβέλης και του Παπανδρέου. H Κυβέλη τού δίνει το όνομα του αγαπημένου της. Το πιστοποιητικό γέννησης, όμως, είναι η αιτία για τον πρώτο μεγάλο καβγά του ζευγαριού. Στην Αθήνα, η οικογένειά της μαθαίνει τα ευχάριστα νέα. Στην επιστροφή, η Κυβέλη συνεχίζει να παίζει στο θέατρο, αλλά ο Παπανδρέου έχει άλλα σχέδια. Η Κυβέλη τού συμπαραστέκεται στην πορεία του προς την εξουσία.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα δραματική ιστορική σειρά μυθοπλασίας «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο, στις 22:00.

Με τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ, το ευρηματικό σενάριο της Ρένας Ρίγγα, τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη.

Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου (Αττίκ), Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Σενάριο: Ρένα Ρίγγα

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτογραφίες: Διονύσης Κουμνιώτης

Παραγωγή: RedLine Productions

Φωτογραφικό υλικό (Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης)

 

Άρης Λεμπεσόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Μιχάλης Συριόπουλος, Αρης Λεμπεσόπουλος Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Πέγκυ Σταθακοπούλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Αρης Λεμπεσόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιωργάκης) Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Κόρα Καρβούνη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Πέγκυ Σταθακοπούλου Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Πέγκυ Τρικαλιώτη Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Λένα Παπαληγούρα, Αργύρης Πανταζάρας-Phοto credits Διονύσης-Κουμνιώτης
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας) Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Αρης Λεμπεσόπουλος Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Αρης Λεμπεσόπουλος Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη-Phοto credits Διονύσης Κουμνιώτης
Θέμης Πάνου, Αργύρης Αγγέλου, Αργύρης Πανταζάρας-Phοto credits Διονύσης Κουμνιώτης
Νικόλας Μπράβος, Γωγώ Κωβαίου- Phοto credits Διονύσης Κουμνιώτης
Επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το 7ο επεισόδιο
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης

 

Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης

Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης

Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης