«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1 – Η Κυβέλη αντιμέτωπη με τα πρώτα...

«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1 – Η Κυβέλη αντιμέτωπη με τα πρώτα δείγματα απιστίας του Παπανδρέου | Σάββατο 05.11.2022

«Φλόγα και άνεμος» στην ΕΡΤ1

Η Κυβέλη αντιμέτωπη
με τα πρώτα δείγματα απιστίας του Παπανδρέου
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00

1968 Το σπίτι της Κυβέλης, όπως και ο θάλαμος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Παπανδρέου, φρουρούνται. Ανατρέχοντας στο παρελθόν, οι μνήμες ξεπηδούν απρόσμενα. Ο Παπανδρέου γίνεται μέλος της κυβέρνησης Βενιζέλου, ενώ η Κυβέλη και η Κοτοπούλη αρνούνται να συμμετάσχουν στο Εθνικό Θέατρο και ανεβάζουν μαζί παράσταση. Στο μεταξύ, η Κυβέλη έρχεται αντιμέτωπη με τα πρώτα δείγματα απιστίας του Παπανδρέου στο όγδοο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00.

Δείτε το trailer του όγδοου επεισοδίου.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, ώρα 22:00

Επεισόδιο 8ο: 1968 Το σπίτι της Κυβέλης, όπως και ο θάλαμος του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο Παπανδρέου, φρουρούνται. Η Όλγα κάνει τις τελικές της προμήθειες από ένα φαρμακείο. Η εγγονή της Κυβέλης, η Βαλεντίνη, παντρεμένη με τον εφοπλιστή Ποταμιάνο, συναντάει για πρώτη φορά τον Βλαντιμίρ σε μια ξενάγηση στην Ακρόπολη. Βρίσκουν κοινό σημείο την αγάπη τους για τον Μαγιακόφσκι. Ο Παναγούλης στο κελί του βασανίζεται από τον λοχαγό. Η Όλγα τσακώνεται με τον Φώντα για τον Χορν. ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο Βενιζέλος παραθέτει γεύμα για την καινούργια κυβέρνηση, μέλος της οποίας είναι και ο Παπανδρέου. Η Κυβέλη κάθεται δίπλα του και ο Παπανδρέου ζηλεύει την οικειότητά τους. Ο Παπανδρέου εκφράζει τη βούλησή του ν’ ανοίξει το Εθνικό Θέατρο. Ούτε η Κυβέλη, ούτε η Κοτοπούλη δέχονται να συμμετάσχουν και για πρώτη φορά συμμαχούν. Ανεβάζουν μαζί θεατρικό. Η Κυβέλη έχει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της σε περιοδεία της στην Αίγυπτο. Ο Παπανδρέου τής ζητάει να αφήσει τις περιοδείες και να καθίσει σπίτι της. Η Κυβέλη έρχεται αντιμέτωπη με τα πρώτα δείγματα απιστίας του Παπανδρέου.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα δραματική ιστορική σειρά μυθοπλασίας «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο, στις 22:00.

Με τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ, το ευρηματικό σενάριο της Ρένας Ρίγγα, τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη.

Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου (Αττίκ), Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Σενάριο: Ρένα Ρίγγα

Διεύθυνση φωτογραφίας: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά

Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος

Φωτογραφίες: Διονύσης Κουμνιώτης

Παραγωγή: RedLine Productions

Φωτογραφικό υλικό (Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης)
Άρης Λεμπεσόπουλος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη), Κρις Ραντάνοφ (Βλαντιμίρ) Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Λένα Παπαληγούρα Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Λένα Παπαληγούρα, Αναστάσης Ροϊλός Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Αλέξανδρος Βάρθης (δημοσιογράφος Λάμπρου) Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Αργύρης Αγγέλου, Λευτέρης Βασιλάκης Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Μιχάλης Συριόπουλος, Αρης Λεμπεσόπουλος Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Πέγκυ Σταθακοπούλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Α. Λεμπεσόπουλος, Γερ. Σκαφίδας Photo credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Πέγκυ Τρικαλιώτη Photo credits: Διονύσης-Κουμνιώτης
Λένα Παπαληγούρα, Αργύρης Πανταζάρας-Phοto credits Διονύσης-Κουμνιώτης
Επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το 8ο επεισόδιο
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης
Phοto credits: Διονύσης Κουμνιώτης